Jeugd en Junioren

Proeflessen jeugdroeien

Ben je tussen de 10 en 18 jaar en lijkt roeien je een leuke sport, veel buiten en op het water het hele jaar door, kom dan op een zaterdag om 12:00 uur naar Rembrandtkade 197 voor een proefles.

Onze jeugdleden laten je dan zien wat roeien is en helpen je om de eerste roeihalen in een van onze boten te maken.
Tot zaterdag!

De jeugdcommissie: Menno, Erika, Sander, Marieke

Jeugdwedstrijden april t/m juli 2023

Net zoals vorig jaar zullen er ook dit jaar in de periode april tot begin juli weer 2 km wedstrijden plaats vinden op de Bosbaan en Willem Alexander Baan (WAB). De wedstrijdjeugd doet aan een groot aantal van deze wedstrijden mee, zowel in de kleinere nummers skiff en twee als in grotere nummers zoals vier en acht.  Het zal daarom regelmatig voorkomen dat boten zoals de IBM, Soestwetering, Olde Loine, Elke en Hylke en de Duo Volente mee naar een wedstrijd zijn.

Pas op: zwemmers in de Hank

Op zaterdag 7 januari rond 11:30u gaat de jeugd zwemmen. Geen doldrieste nieuwjaarsduik, maar een heuse winterzwemworkshop onder leiding van de Deventer Walrusclub. Na een inleiding in de bestuurskamer over het effect van kou op het lichaam, ademhalingoefening en een goeie warming-up zal de jeugd rond 11:30u te water gaan vanaf de kant vlakbij het botenhuis. De verwachting is dat ze daarna snel terug zullen rennen naar de kleedkamer. Ze blijven dicht bij de kant, maar het vriendelijke verzoek om de zwemmers even wat ruimte te geven, mocht dit nodig zijn.

Regionale jeugdwedstrijden zaterdag 24/9

Op zaterdagmiddag 24 september worden er jeugdwedstrijden georganiseerd bij Daventria in de Hank voor de jeugd uit de regio Noord-Oost. Naast keerboeiwedstrijden worden er ook behendigheidswedstrijden en ergometerwedstrijdjes gehouden. Er zullen ruim 50 jeugdleden deelnemen en een tiental begeleiders aanwezig zijn. Derhalve geldt een roeiverbod van 12-16.30 uur.

Jeugdkamp - gebruik Salon en vlot

Van 15 (17:00) tot 17 (10:00) juli organiseert het jeugdbestuur een jeugdkamp, dit jaar zullen er weer ongeveer 20 jeugdleden aan deelnemen. Daarbij zullen ze het Salon en deel van het vlot gebruiken. De afspraken zijn als volgt:

De jeugd heeft de toekomst en pakt door

Afgelopen 2 jaar is het aantal jeugdleden binnen Daventria gegroeid en zijn de jeugdcoaches druk geweest om alle deze (nieuwe) jeugdleden op te leiden en te coachen naar hogere prestaties. En de jeugdcommissie wil nog verder groeien en heeft nog meer (wedstrijd)ambities, iets dat we als bestuur positief hebben omarmd en in de najaars-ALV van 2021 is gepresenteerd. Deze plannen zijn ook ondersteund met een opgenomen jeugdbegroting is ons (goedgekeurde) budget voor 2022.

Bootplanning wedstrijdjeugd 2022

Update: 29 mei 2022

Blik tijdens de Jeugdhead!

Zaterdag 26 maart was het eindelijk weer mogelijk, de jeugdhead! Een wedstrijd van 2.5 km over de Amstel, voor velen van de behendigheidsgroep de eerste echte grote wedstrijd die ze varen. Wij vertrokken met drie C4 ploegen en een invaller voor een gladde vier van het Spaarne naar Amsterdam.

In Amsterdam aangekomen konden we onze boten wedstrijd klaar maken tot plots een bout afbrak en de rigger niet meer vastgezet kon worden. Gelukkig waren ze bij Poseidon zo vriendelijk om ons ter plekke een C4 te laten lenen.

Open dag jeugd

Dit voorjaar kan je weer leren roeien bij Daventria! Ben jij tussen de 11 en 18 jaar, en lijkt het je leuk om kennis te maken met roeien? Dan is dit je kans, want zaterdag 2 april om 12:00 is er een open dag voor iedereen die wel eens wil zien wat roeien nou precies is. Mocht je het nou leuk vinden, dan kan je in de weken daarna beginnen met een introductie cursus van 6 lessen waarbij je steeds beter leert roeien.

Zomer roeiweek

In de eerste week van de Deventer zomervakantie vond de eerste zomer roeiweek plaats. Hieraan deden 17 kinderen mee tussen de 9 en 17 jaar, die weinig tot geen ervaring hadden met roeien. Gedurende één week kregen ze elke dag les van de jeugdcoaches en de huidige jeugdgroep. 

Pagina's