Jeugdroeien bij Daventria

Bij de jeugd zijn we met ongeveer 20 jeugdleden,  jongens en meiden van 11 tot en met 18 jaar. Samen met zes coaches trainen we bij goed weer op het water in de éénpersoons skiff, twee of vier met stuurman. Bij wat minder weer of hoog water trainen we op de ergometers.

Wil je ook leren roeien, dan bieden we daarvoor introductielessen aan. In zo’n zes lessen leer je roeien in de skiff en in een grotere boot onder leiding van ervaren coaches. Samen met andere junioren beleef je direct hoe het is om in een roeiboot te varen. Om te leren roeien neem je contact op met jeugd@daventria.com, je kunt dan een afspraak maken om mee te doen aan de introductielessen. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Na de introductielessen leer je om je roeitechniek verder te verbeteren. Want roeien is niet zo makkelijk als je misschien wel denkt! De balans vinden, de beweging van je benen, rug en armen in de goede volgorde en rustig uitvoeren, omkijken en sturen, het is best lastig. Heb je dat onder de knie, dan kun je je eerste skiffexamen doen. In de lessen daarna proberen we de kracht en de techniek, en daarmee de snelheid van de boot, steeds verder op te voeren.

Naast het jeugduur op zaterdag trainen we ook op woensdagavond om 18:00 uur in de zomer. In de wintertijd trainen we om 19:00 binnen op de ergometer. Is je doel om mee te doen met nationale wedstrijden, dan roei je ongeveer vijf keer per week. Daarnaast kunnen er, verdeeld over het jaar, verschillende activiteiten worden georganiseerd, zoals wedstrijden bij andere roeiverenigingen, een filmavond, strijden om de bowlingbokaal en een roeitocht in een andere omgeving.

Voor het roeien heb je sportkleren nodig, een sportbroek en t-shirt en gympen. Als de zon schijnt moet je je goed beschermen tegen de zon, want op het water kan je snel verbranden! Is het koud draag dan meerdere laagjes dunne kleding over elkaar, liefst met een winddicht jasje.

Om te leren roeien moet je kunnen zwemmen, het kan zomaar gebeuren dat je omslaat met je boot. Ook vragen we dat je tenminste 11 jaar bent, dit omdat roeien fysiek best zwaar is en je je goed moet kunnen concentreren, hoewel sommigen met elf jaar al kunnen beginnen.
Heb je nog vragen over jeugdroeien bij Daventria, of wil je graag meedoen met de introductielessen, neem dan contact op via het contactformulier.