Archief

plannen maken en een stip op de horizon?

Wil je invulling geven aan je ambities? Via MijnDaventria kan je je opgeven voor dit project:

Kopijstop Bellnote: zaterdag 10 december 2022

Dit is de laatste gelegenheid in 2022 om aan alle Daventrianen jouw boodschap mee te geven, hen te ontroeren met jouw verhaal, ieder te laten lachen om de tekening die jij hebt gemaakt. Heb je iets bijzonders beleefd, wil je ons een roei- of andere levensles voorhouden, heb je een aankondiging te doen of iets uit te leggen, zoek je medestanders voor een leuk of nuttig initiatief.

Duo Volente^2

Zo werd de nieuwe twee op zaterdag 19 november gedoopt door Andries van den Berg, in een spectaculaire act m.m.v. een tweetal lieftallige assistentes. De boot werd daarna onder luid applaus voorgeroeid door Theo Teunissen en Martijn van Nieuwenhuijze, terwijl het publiek kon genieten van feestelijke bubbels. De boot is een 1e klas Hudson 2x (type S2.32) die ook boordgeriggerd kan worden; roeiersgewicht gemiddeld 80 kg. Prachtige aanwinst voor onze vloot!
Meer info, dooprede, foto’s enz. in de volgende Bellnote.

Botendoop 19 november

Zaterdag 19 november om 12.00 uur wordt een gloednieuwe Hudson twee (botenplan 2022) gedoopt en daarna voorgeroeid. Het is een zgn. convertible, die zowel scull als boord kan worden geriggerd. Het bestuur nodig alle leden van harte uit bij deze doop aanwezig te zijn; de barcommissie zal zorgen voor feestelijke bubbels. Komt allen!

Roeien en Zeilen bij Daventria

Roeien met de zeilen die je hebt... of zeilen met de riemen die je hebt. Dat wordt bij Daventria gedaan in een multidisciplinaire boot, nooit geweten dat we die hadden. Alleen onder de juiste omstandigheden kun je op de IJssel goed voor de wind gaan; een stevige windkracht 4 uit Oostelijke hoek is een absolute vereiste. Afvallen en oploeven is er niet bij. Het is natuurlijk flink ploeteren geweest, stroomopwaarts roeien met stroom en wind tegen. Eindelijk voorbij de kanohaven, dan omkeren, een slok water en weer terug. Stroomafwaarts met de wind in de zeilen... of liever de riemen. Wel opletten! Voor je het doorhebt ben je de havenmond voorbij.


Henriët Steendijk

Roeien voor skiff en tweezonder in de winter '22-'23

Het zonnige weer doet het misschien nog niet vermoeden, maar de temperatuur van het roeiwater daalt en komt steeds dichter bij de 10° Celsius. Bij deze lage temperatuur is het gevaarlijk om in het water terecht te komen. Je lichaam koelt heel snel af. Vaak zal daar ook stress en paniek bij komen. De praktijkgevallen laten zien dat je veel minder tijd hebt en tot minder in staat bent dan je vooraf zou denken. Met andere woorden roeien op koud water houdt voor iedereen een gevaar in.

Riggers worden geponst!

De materiaalcommissie begint maandag 17 oktober met het zgn “ponsen” van onze riggers. Met dit systeem worden ze voorzien van naam en nummer, conform onze naamgeving met de bijbehorende afkortingen. Voorbeeld: de rigger op plaats 2 van de Groote Geert krijgt als code GG2. De ingeponste naam is slijtvast en oogt een stuk netter dan het geklieder van nu. We beginnen met de riggers van de boten die dan net terug zijn van de Tromp Boat Races: Olde Loine, Elke & Hylke, Liafwin, Soestwetering, Schipbeek, Groote Geert en IBM. Deze boten zullen dus een paar dagen uit de vaart zijn.

blikkenlijst

De blikkenlijst is weer bijgewerkt. Deze lijst vindt je onder 'wedstrijdroeien'. Mis je nog een blik? Bovenaan de lijst staat een link waarop je zelf de gegevens aan kan geven. 

Pagina's