Archief

Update Corona 26 januari: joepie!

Door de regering zijn op 25 januari versoepelingen aangekondigd, die we als roei maar wat graag overnemen. Wat een feest! Hieronder ons beleid vanaf 26 januari:

  • Iedereen mag weer roeien zoals normaal in alle boottypen en in alle samenstellingen. Uiteraard met inachtneming van bevoegdheid
  • het virus is nog niet weg dus willen we drukte op het vlot blijven beperken: de regel van 10 personen per 15 minuten blijft gehandhaafd, de weekendblokken komen niet terug
  • ook blijft de regel van kracht dat je na het roeien de handles reinigt met alcohol
  • ergometeren binnen, trainen op matjes enz. kan weer zoals normaal, tot 22.00 uur
  • alle ruimten zijn weer geopend: kleedkamers, toiletten, salon en bestuurskamer, tot 22.00 uur
  • binnen blijft de 1.5 meter regel van kracht, dus houd afstand. In het salon betekent dat zitten op vaste plekken (niet hangen aan de bar)
  • als je loopt moet je een mondkapje op
  • leden vanaf 18 jaar moeten op verzoek hun QR-code kunnen tonen. Zorg dus dat je die bij je hebt
  • de barcommissie, materiaalcommissie, afstelcommissie en botenhuiscommissie kunnen weer met volle bezetting draaien in salon, loods en werkplaats, tot 22.00 uur
  • algemeen blijft gelden: kom niet naar de roei als je je niet lekker voelt of het niet vertrouwt, was altijd je handen en houd afstand.

Tweetjes verplaatst

Zoals in de ALV op 26 nov. aangekondigd gaan we de loods dit jaar herinrichten: slimmer, veiliger en vooral efficiënter. Het hele proces zal een aantal maanden duren, maar stap 1 hebben we nu gezet: het verplaatsen van enkele tweetjes (TW, KO, DZ, DD) naar de stelling rechts voor de werkplaats. De skiffs die daar eerst lagen (ODL, SN, SB) liggen tijdelijk waar genoemde tweetjes lagen, nl linkerpad, rechts achterin.

Daventria Roei!

In de December 2021 editie van Roei! stond een artikel over Daventria, zie hiervoor de bijlage.

Tijdelijke aanpassing "mist-protocol"

Vanuit veiligheid hanteren we een aantal spelregels wanneer we wel of niet mogen roeien.
Een van deze regels betreft het roeien bij mist; indien het Diekhuus niet goed zichtbaar is, dan mag er niet geroeid worden. Deze regel stamt nog uit de tijd dat ons botenhuis op de vorige locatie lag.

Kopijstop Bellnote: zaterdag 4 december 2021

De dagen zijn kort, het weer nodigt niet altijd uit om te roeien. En dan ook nog die beperkingen om bij elkaar vertroosting en gezelligheid te zoeken. Of is dit ‘gesomber’? Is het nu de bij uitstek de tijd voor mooie verhalen en aansprekende beelden. Waar? In onze Bellnote natuurlijk! Hoe ging het op de Paul Veenemansprijs – de wedstrijd voor de alleskunners? Had je altijd al een Kerstverhaal willen schrijven, maar kon je nog geen uitgever vinden? Heb je ooit lager water meegemaakt in de herfst of is je iets anders opgevallen? Schrijf! Teken! Fotografeer! Dicht! En vermaak de leden van Daventria.

Lever je bijdrage uiterlijk 4 december in bij de redactie: bellnote@daventria.com. En lees het resultaat nog dit jaar in de Bellnote. Alvast veel dank!

De Redactie

Zomibo

Paul veenemans prijs 2021

Het rondtrekkende multisportfestijn de paul veenemans prijs vond dit jaar plaats in delft. Dds zorgde voor een strak, maar niet te strak, sportweekend met een ontspannen sfeer. Daventria was met onder meer maar liefst negen fanatieke junioren zeer sterk vertegenwoordigd. Dat viel vooral op toen alle deelnemers voor de start van het roeien allemaal in verenigingstenue bij elkaar lagen  wat een invasie was te horen, maar vooral ook met enige afgunst wat leuk!

Memo skiffen bij een water temperatuur onder de 10 graden

(d.d. 2 november 2021)

Op 27 september 2021 is het bestuur in gesprek gegaan met een aantal roeiers over de mogelijkheden om te roeien in een skiff op de Hank bij een watertemperatuur onder de 10 graden.
Aanwezig namens het bestuur; Robert Duzijn en Els Blaauw
Aanwezig namens de roeiers; Katheli Boerlage, Marjolein Snippe, Maarten Swemle, Else Bonnemaijers,

Doop coachcat 13 november

Het is zover. Na maanden rekenen, tekenen, begroten en bouwen is de coachcat klaar om te worden gebruikt; in de Bellnote van oktober is het mooie verhaal van deze boot te lezen. We mogen gerust spreken van een mijlpaal voor Daventria, vooral vanwege de tomeloze energie die er door enkele van onze leden in is gestoken. Deze mijlpaal willen we graag kracht bij zetten door de coachcat feestelijk te dopen en van een mooie naam te voorzien. De doop is gepland op zaterdag 13 november om 12.00 uur.

Stem op onze jeugd voor de Crazy22!

Zoals te lezen in de gele mail is de Daventria Jeugd afgelopen maand druk bezig geweest met de KNRB Crazy 22. Hiervoor hebben zij 22 opdrachten moeten uitvoeren en deze moeten delen via instagram. We zijn genomineerd in 2 categorien: "Creatief" en "Multimedia". Om te winnen hebben we jullie hulp nodig!

Open de onderstaande links en scroll naar het plaatje waar R&ZV DAVENTRIA bij staat. Klik op dit plaatje en vul vervolgens je e-mailadres in en druk op verzenden.

https://roeien.nl/verenigingen/stem-nu-op-de-beste-crazy-22-inzending-categorie-creatief/

https://roeien.nl/verenigingen/stem-nu-op-de-beste-crazy-22-inzending-categorie-multimedia/

Klik op lees meer om het filmpje te bekijken!

Pagina's