Archief

Ongenood bezoek: Hek openen met de sleutel

In navolging van eerdere berichtgeving blijken er nog steeds de nodige kwajongens te zijn die om het toegangshek van Daventria heen zwemmen en deze vervolgens open maken met behulp van de knop voor hun vriendjes/vriendinnetjes, zodat er volop gespeeld kan worden om en op het botenhuis. Om dit te voorkomen heeft havenmeester Max het hek op slot gedraaid. Het is op dit moment dus niet mogelijk om met je pasje het hek te openen, maar dit dient met de sleutel te gebeuren.

Inschrijving ploegen Daventria IJsselragatta 2017

Op 10 september wordt de jaarlijkse IJsselregatta weer geroeid. Hier zullen wederom een groot aantal Daventria-ploegen aan mee willen doen. Doordat de 'officiële' inschrijfdatum (normaal precies een maand van te voren) op 10 augustus in de vakantieperiode valt, is deze inschrijfdatum een maand vervroegd. Dus: wil je als ploeg mee doen met de IJsselregatta? Stuur dan voor 10 juli een mail aan wedstrijd@daventria.com met daarin de ploegsamenstelling (namen roeiers+stuur), het wedstrijdveld, de 1ste bootvoorkeur en de 2e bootvoorkeur.

Biesboschtocht, 9 juli 2017

Het Nationaal Park de Biesbosch is de achtertuin van roeivereniging in Dordrecht. De Biesbosch behoort als roeiwater tot de mooiste van Nederland (net als onze IJssel natuurlijk). Op 9 juli organiseren we een tocht door de Sliedrechtse Biesbosch.

Internationale Hanzedagen 2017, Kampen

Zaterdag 17 juni was het zover. 68 kilometer roeien van Zutphen naar Kampen, van half acht ‘s morgens tot uiteindelijk vier uur ‘s middags, samen met roeiers van de ons omringende Hanzesteden, niet in competitie, maar nu in een verbroedering.
 

ONGENOOD BEZOEK

We waren het bijna vergeten, sinds het botenhuis is verplaatst hebben we beduidend minder last van zwemmers die onweerstaanbaar door onze vlotten worden aangetrokken en van onbevoegde lieden die door het botenhuis zwerven. Maar ze zijn er nog! Nu het al on-nederlands lang mooi weer is, zijn er al ettelijke keren jongens op ons botenhuis aangetroffen, op zoek naar . . . ja wat eigenlijk? Ook klimmen ze via het terras op het dak om vervolgens van die hoogte in het water te springen – al helemaal ongewenst. 
 

Blikkenregen bij Zwolsche Vechtregatta

De aloude Zwartewaterregatta in Zwolle wordt tegenwoordig gehouden op de Vecht. Een erg goed besluit van onze vrienden van de Zwolsche, want het wedstrijdwater op de Vecht (5 km) heeft geen bruggen, alleen een paar flauwe bochten en de scheepvaart wordt op afstand gehouden. Bovendien was het dit jaar mogelijk in de skiff en tweezonder te starten, op een ingekort parcours van 3 km. Perfect.

Biesboschtocht, 9 juli 2017

Het Nationaal Park de Biesbosch is de achtertuin van roeivereniging in Dordrecht. De Biesbosch behoort als roeiwater tot de mooiste van Nederland (net als onze IJssel natuurlijk). Op 9 juli organiseren we een tocht door de Sliedrechtse Biesbosch.

14 en 17 juni Grootse drukte bij Daventria!

Het zal jullie niet geheel ontgaan zijn, maar aankomende week staat ook bij Daventria in het teken van de Hanzedagen in Kampen. Dit zorgt op onderstaande dagen voor extra drukte in en rondom het botenhuis.

Op woensdagavond 14 juni om 19.30 uur zal een lezing verzorgd worden door Clemens Hogenstijn in het Salon. Dit betekent veel mensen en veel drukte waarvoor we jullie begrip en medewerking vragen. Er zal derhalve wat minder “bewegingsruimte” beschikbaar zijn.

Pagina's