Archief

Midweek roeitocht Weerribben/Wieden

Voor Donderdag 13 april 2023 organiseert de commissie Midweek Roeien (MWR) een toertocht bij Roei Vereniging (RV) ‘t Diep te Steenwijk. Het wordt een unieke en schilderachtige tocht over vaarten, grachten, plassen en meren in het schitterende gebied van de Weerribben.

Kopijstop Bellnote: zaterdag 15 april 2022

Het begin van de zomertijd is niet alleen het sein dat de natuur uit de winterstand komt en planten weer gaan groeien. Ook de leden van Daventria worden weer actief en kunnen zelfs in de avond gaan roeien. Dat levert vast veel mooie verhalen en plaatjes op. Verslagen van wedstrijden en tochten. Het verhaal over de remake van het botenhuis, over de drang om de skiff dit jaar nu eens echt te gaan beheersen of het boordroeien op te pakken.  Deze en andere verhalen neemt de redactie graag op in de Bellnote.

Raar maar waar: ALV op dinsdag

In de gele mail stond het al: de komende ALV is op dinsdag. Heel raar natuurlijk, maar ook heel prettig. Want wat is er nou mooier dan een verenigingsmoment middenin de week. En zeker deze voorjaars ALV is een welkome onderbreking van de dagelijkse sleur. Met o.a. verenigingsprijzen en voor het eerst in jaren weer helemaal terug: artikel 12 lid 1 onder c, hét cabaret programma van de roei.

Boordroei-cursussen / informatieavond op 31 maart

Wil jij je boordroei-techniek verbeteren of wellicht leren boordroeien, dan heb je dit voorjaar hiervoor (weer) de mogelijkheid. Harm Scheepstra heeft toegezegd zijn kennis graag te willen inzetten en zal deze cursus gaan verzorgen. Zeker ook (toekomstige) wedstrijdroeiers worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. Doel / tijdstip / inzet etc worden in overleg met de coach/instructeur vastgelegd. Mocht je nog geen boordbevoegdheid hebben, ook dan kun je je inschrijven; wel wordt verwacht dat je ruime scull ervaring hebt en bij voorkeur op Ax1-niveau.

Onze loods? Een pláátje!

Op vrijdag 17 maart zijn de definitieve skiffstellingen succe0svol gemonteerd in onze botenloods. De zgn. visgraat ziet er geweldig uit, met veel ruimte, overzicht en een genot voor het oog qua op- en kleurstelling. We gaan nog wat puntjes op de i zetten, maar het grote genieten kan beginnen. Met veel dank aan onze ongelooflijke denkers en doeners!

 

 

Videodag met Lars Hoeksel

Zondag 19 maart is er weer een videodag met Lars Hoeksel, onze externe coach. Je kan in een skiff of ander boottype, met je ploeg voorrroeien terwijl je wordt gefilmd vanaf de coachboot. Aansluitend vindt een bespreking daarvan plaats in de bestuurskamer. Daarna ga je onder zijn begeleiding wederom het water op om het besprokene in de praktijk te brengen. Aanmelden kan via Mijn Daventria, er is ruimte voor 6 boten.

Bouw skiffstellingen 17 maart

Op vrijdag 17 maart worden de definitieve skiffstellingen (de zgn. visgraat) gemonteerd in onze loods. Hierdoor kunnen we daar straks ca. 30 skiffs kwijt. Hoe mooi is dat! Wel veroorzaakt deze operatie enige overlast voor de roeiers op vrijdag. We verzoeken iedereen om daar rekening mee te houden en aanwijzingen van het klusteam op te volgen. Hiervoor alvast dank.

1e VIS-avond van het seizoen 2023 (Veiligheid In Sturen)

Na een succesvol 1e jaar start binnenkort de 1e VIS-avond in 2023 (Veiligheid In Sturen) en wel op dinsdag 21 maart a.s. om 20.00 uur in het salon. Deze VIS-avonden staan in het teken van “permanente educatie” om het op peil houden van de kennis bij sturen / roeien op het gebied van basisregels en inzicht bij het sturen / varen op de IJssel, gevaarlijke situaties e.d. Op een leuke en interactieve manier wordt op verschillende situaties ingegaan.

The Head of the river Amstel

 

Dit jaar was er een flinke delegatie Daventrianen op de Head of the Amstel in heren, dames, al dan niet gemixt, jeugd- en combinatie-boten. 

Op de prachtige foto van Bas Boer staat het het winnende schip, waarin de drie Daventria in het DamesVeteranenA-veld, aangevuld met een buurverenigingsvrouwe, wonnen.

Jantien Geerling overleden

Met grote droevenis, ontsteltenis en ongeloof delen we mee dat ons gewaardeerd lid Jantien Geerling op 60-jarige leeftijd afgelopen zaterdag 4 maart is overleden. Na een kort ziekbed heeft zij rustiger roei-water gevonden en nemen wij afscheid van een bijzonder persoon en fanatiek roeister. Wij wensen haar partner Jeroen, de kinderen, haar roei-team en andere leden sterkte en kracht toe met dit tragische verlies.

Voor informatie over de uitvaartceremonie kun je contact opnemen met het bestuur.

Pagina's