Archief

Digitale stemming Algemene Vergadering

Op vrijdag 27 maart 2020 stond de jaarlijkse voorjaars Algemene Vergadering op de agenda. Alle voorbereidingen waren getroffen en de leden hebben de stukken via de gele mail ontvangen. Helaas hebben we in verband met de 'intelligente lockdown' deze Algemene Vergadering moeten verplaatsen, in eerste instantie naar vrijdag 15 mei, maar nu voorlopig naar het najaar 2020.

Skiffen, wil jij een “maatje”?

Op dit moment (eind mei) bestaat alleen de mogelijkheid om te roeien in eenpersoonsboten (skiff & C1) en de verwachting is dat deze situatie gedurende het zomerseizoen niet zo snel zal veranderen gelet op de 1,5 meter maatregel. Binnen onze vereniging zijn er genoeg leden die hun skiff-bevoegdheid (Ax3) hebben of zouden willen behalen. Helaas zien we dat een deel van hen om veel verschillende redenen niet in een eenpersoonsboot stapt. Dat vinden we als bestuur jammer, want zo missen zij, zolang we nog niet in meermansboten kunnen roeien, de mooie momenten op het water.

Hek tot haven race

De Hek tot Haven race, een race in Corona tijd over 1 km op de Hank voor de skiff.
Je kunt hem dagelijks roeien en proberen zo hoog mogelijk op de ranglijst te komen, mits je Strava aanzet natuurlijk.

Wie wordt onze snelste ?

Hek tot Haven Race, Skiff | Strava Water Sport Segment in Diepenveen, Overijssel, Netherlands

Beginnerscursus Jeugd

De normale beginnerscursus en open dag hebben niet door kunnen gaan, maar dat betekent niet dat je dit voorjaar, of deze zomer, niet kan leren roeien! Tijdens de jeugdtrainingen, op maandag- en woensdagavond en zaterdagmiddag, kan je in overleg een keer langs komen om instructie te krijgen in een één persoonsboot. Vind je het leuk, dan kan je nog vijf introductielessen volgen op één van deze dagen. 

Roeien in meermansboten en dubbeltwee: voorlopig niet mogelijk

Afgelopen week hebben we weer kunnen genieten van het roeien in skiff of C1. We hebben veel positieve geluiden gehoord van leden. Het is heerlijk om elkaar ook al is het op afstand weer te ontmoeten en om op het water te zijn. Ook het gehanteerde protocol van roeitijden, vlotindeling en schoonmaken blijkt na even wennen goed uitvoerbaar.

Toegangshek met sleutel openen én sluiten

We zijn blij dat we weer kunnen roeien. Helaas krijgen we daarmee ook wat ongemak terug, namelijk ons toegangshek. Waarschijnlijk als gevolg van het hoge water is een van de verbindingskabels gebroken waardoor de magneetpassen niet werken. Eerder hadden we ook al regelmatig problemen met de pasjes. Daarom wordt nu gewerkt aan een definitieve oplossing met een cijferslot. Tot die tijd is het hek alleen te openen met je sleutel.

Prikbord

Vanaf vandaag is er binnen Mijn Daventria een prikbord beschikbaar. Hier is het mogelijk om dingen aan te bieden of te zoeken naar een IJsselroei plek. De berichten die op het prikbord worden geplaatst staan ook op de Mijn Daventria hoofdpagina. Het prikbord is te vinden onder Mijn Daventria > R&ZV Daventria > Prikbord: https://rzvdaventria-site.e-captain.nl/prikbord

Roeien na corona maatregelen: fase 2.

We mogen weer… skiffen en in de C1.

Vanaf maandag 11 mei worden de mogelijkheden tot sporten verruimd met in acht neming van de 1,5 meter afstand tot elkaar. Dat houdt in dat er door alle (bevoegde) leden weer in de skiff gestapt kan worden. Helaas kan er nog niet geroeid worden in grotere nummers vanwege die 1,5 meter afstand en andere maatregelen die we moeten aanhouden, maar we zijn, samen met andere roeiverenigingen, in overleg met de KNRB om na te gaan wat mogelijkheden zijn. Zodra meer bekend is, wordt dit gecommuniceerd.

Aankondiging wijzigingen Corona-maatregelen

Woensdagavond is bekend gemaakt dat vanaf 11 mei ook volwassenen weer buiten mogen sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Voor ons houdt dit in dat roeien in de skiff of C1 weer mogelijk wordt. Momenteel werkt de Jeugd met een protocol om volgens de geldende normen te kunnen roeien. Hierbij zijn blokken gemaakt waarbinnen een klein aantal skiffs tegelijk het water op- en af kunnen. Met name het schoonmaken en opruimen van de skiffs blijkt namelijk een kritisch punt. De komende dagen wordt gekeken hoe dit het beste voor alle leden kan worden toegepast. Waarschijnlijk volgt zaterdagmiddag de Gele Mail met informatie hoe dit vorm wordt gegeven. Daarna wordt het ook weer mogelijk om boten af te schrijven.

Annulering ALV 15 mei

Helaas kan de ALV van 15 mei niet doorgaan vanwege de Corona maatregelen. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum en eventueel een andere vorm.

Pagina's