Archief

Hulp finaledag bedrijfsroeien gevraagd

Zondag 7 mei om 14.00 uur is de finaledag van het bedrijfsroeien. Twaalf ploegen hebben zich dan zes weken de blaren getraind om de snelste boot te worden. Voor deze dag hebben we vlothonden nodig en mensen die de roei- en ergometerresultaten noteren. Geef je op via bedrijfsroeien@daventria.com of bij Lieke (06-28572290). Het is altijd een enorm leuk feest, waarbij heel Daventria van harte welkom is!

Toertocht op de Vecht bij Gramsbergen

Deze tocht is ook geschikt voor beginners. Roei je nog niet zo lang maar heb je wel eens zin om ergens anders te roeien dan op de Hank of op de IJssel? Doe dan mee met deze Toertocht.

Doop Scout

Vrijdag 21 april om 12 uur wordt de Scout gedoopt.
Na een geslaagde proefvaart op 7 april zal de 21ste de Scout aan Daventria's vloot toegevoegd worden.
Met veel dank aan 42 crowdfunders is het mogelijk gemaakt om deze boot te kopen
Een fantastische prestatie en een feestje waard. We zien jullie graag de 21ste op het vlot.

Het bestuur.

Kopijstop Bellnote 16 april

Eind van de maand komt de april-Bellnote in uw brievenbus. Hopelijk wordt het een nummer dat de moeite waard is om de meivakantie mee door te brengen. En het mooie is: daar kunt u allemaal aan meewerken... Dus stuur uw verhalen, oproepen, foto's, tekeningen, overpeinzingen enz. graag uiterlijk op (paas)zondag 16 april naar het bekende redactie-adres: bell-note@daventria.com. Dan maken wij dat lezenswaardige aprilnummer!

Bijen en Chinezen in de Weerribben

Op de mooiste zomerdag van april trok een jeugdploeg van Daventria onlangs naar Steenwijk. Ons doel: met zijn allen een mooie toertocht varen. Daarin zijn we met vlag en wimpel geslaagd!

Mosterdtocht

Afgelopen zaterdag werd voor de vijfde keer de Mosterdtocht gevaren, van Doetinchem naar Doesburg over de oude IJssel. Wat begon als een samenwerking tussenR&ZV  Daventria, ZRZV Isala en WSV De Ank is uitgegroeid tot een toertocht met negentig deelnemers waar ook R&ZV Jason en ARV De Grift aan mee deden.

Parkeerterrein van de jachthaven: binnenkort alleen voor bevoegden

Het zal menigeen al zijn opgevallen: het parkeerterrein van de jachthaven, en dus ook van de Roei, valt allengs meer ten prooi aan ‘oneigenlijk gebruik’ – dat is een diplomatieke manier om aan te geven dat er steeds meer rommel wordt achtergelaten, dat het parkeerterrein niet alleen voor parkeren wordt gebruikt maar ook allerlei transacties die het daglicht niet kunnen velen. Onze havenmeester – Max Hendriks – brengt het kernachtig onder woorden: “het gaat van kwaad tot erger”.

Midweek Veiligheidssessies

In de ledenvergadering hebben we al aangekondigd meer aandacht aan het thema veiligheid te gaan besteden. De bedoeling is om dat zo aan te pakken dat in principe alle geledingen van de vereniging aan bod komen.
Om te beginnen organiseren we een tweetal ochtendsessies voor de midweekroeiers, op:

  • Maandag 10 april a.s. vanaf 11:30 uur, en
  • Donderdag 13 april a.s. ook vanaf 11:30 uur.

Pagina's