Basiscursus roeien

Roeien is een geweldige sport! Je bent lekker buiten bezig terwijl je meteen je hele lijf traint. Daarnaast heeft roeien ook een sociale kant: je kunt weliswaar alleen in een skiff (éénpersoonsboot) roeien, maar ook met anderen een ploeg vormen. Je kunt toertochten maken over de IJssel en de vele andere wateren in Nederland, maar ook wedstrijden of marathons roeien in Nederland of in het buitenland.

Tijdens de basiscursus van Daventria word je begeleid door vrijwilligers van de vereniging. Gedurende een half jaar – van eind maart tot oktober – krijg je tweemaal in de week les, zowel in roeien als sturen. Roeien is een technische sport, die veel oefening vraagt, wanneer je dus start met de basiscursus is het belangrijk dat je 2 keer in de week aanwezig bent... En ook als het regent roeien we!

Dankzij jouw eigen inzet en die van de instructeurs beschik jij aan het eind van de cursus over genoeg vaardigheden om het roei- en stuurexamen te halen. Zodra je deze examens hebt afgerond mag je vrij roeien op de Hank en kun je met een bevoegde ploeg mee de IJssel op. Vervolgens kun je door praktijkervaring op te doen en eventueel in volgende jaren clinics te volgen je verder bekwamen in het roeien.

Kosten
Voor de cursus worden eenmalig kosten in rekening gebracht. Na ca. 10 weken – rond 1 juli – bepaal je of je wel / geen lid wilt worden van Daventria. Word je lid dan betaal je vanaf 1 juli voor het lidmaatschap van de vereniging, maar geen cursuskosten meer. De cursus loopt wel gewoon door tot uiterlijk in oktober. Wil je geen lid worden dan houdt op 1 juli de cursus voor je op. Dit is ook de datum waarop je advies krijgt mocht vervolg niet zinvol zijn. Voor de kosten van de beginnerscursus en het lidmaatschap zie de pagina lidmaatschap.

Realiseer je wel dat Daventria geen sportschool is, maar een vereniging, die geheel drijft op de vrijwillige inzet van leden. Het gros van de leden is actief voor de vereniging en we verwachten dit op termijn ook van nieuwe leden. Kijk ook eens op de website bij commissies welke activiteiten er binnen de vereniging zijn.

Voor mensen die graag in hun eentje sporten en dus alleen willen skiffen, is het goed te weten dat er in de wintermaanden bij lage temperaturen niet geskifft kan worden, maar je kunt dan wel – zolang er geen ijs ligt of de temperatuur beneden het vriespunt is - samen met een ploeg het water op.

Dag- of avond/weekendcursus 2020.
Je hebt de keuze uit 3 cursussen:

  1. De dagcursus wordt gegeven op maandagmiddag (16.00 – 18.00) en woensdagmiddag (16.00 – 18.00).
  2. De avondcursus wordt gegeven op maandag- en donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur.
  3. De weekend/avond cursus wordt gegeven op dinsdagavond (19.00 – 20.30) en zaterdagmiddag (14.00 – 15.30).

Elke cursus bestaat uit maximaal 12 deelnemers en begint vanaf 6 april. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze kunnen zwemmen en in staat zijn ca. 25 kilo te kunnen tillen. Dit laatste is noodzakelijk voor het (gezamenlijk) in- en uitbrengen van de boten. Voor de jeugd en junioren wordt een aparte cursus georganiseerd.

Opgave graag via het aanmeldformulier.