Beginnerscursus

Roeien is een geweldige sport! Je bent lekker buiten bezig terwijl je meteen je hele lijf traint. Behalve dat heeft roeien ook een sociale kant: naast dat je alleen in een skiff (éénpersoonsboot) kunt roeien, kun je ook met een aantal anderen een ploeg vormen. Je kunt toertochten maken over de IJssel en de vele andere wateren in Nederland. Je kunt ook wedstrijden roeien door heel Nederland.

Tijdens de beginnerscursus op Daventria word je begeleid door vrijwilligers van de vereniging. In twintig lessen leer je het basisniveau zowel voor roeien als sturen. Roeien is een technische sport waarvoor je veel moet oefenen. Wanneer je start met de beginnerscursus verwachten we dan ook dat je bij alle lessen aanwezig bent. Dus ook als het regent. Als je drie weken op vakantie gaat tijdens de cursus is het voor iedereen beter dat je je aansluit bij een cursus waar je wel aanwezig kunt zijn.

Dankzij jouw eigen inzet en die van de instructeurs beschik jij aan het einde van de cursus over genoeg vaardigheden om het 3e klas examen te kunnen halen. Dit examen geeft je het recht (mits je lid blijft) vrij te roeien in de hank en je verder in het roeien te bekwamen. Mensen die graag in hun eentje sporten wijzen wij erop dat er in de wintermaanden bij lage temperaturen niet geskifft kan worden, maar je kunt dan wel – zolang er geen ijs ligt - samen met een ploeg het water op.

Kosten
De kosten voor een cursus om te leren roeien bedragen € 140,00. Als je daarna lid wilt blijven, betaal je naar rato voor de rest van het jaar het lidmaatschapsgeld. Zie verder www.daventria.com/lidmaatschap

Data beginnerscursussen:
Beginnerscursussen voorjaar 2017
Er zijn twee beginnerscursussen. De dagcursus en de weekend/avondcursus. Beide duren ca. 10 weken.

De dagcursus is:

  • elke maandag van 16.00 – 18.00 uur en
  • elke woensdag van 15.00 – 17.00 uur

Startdatum: maandag 27 maart met voorafgaand een informatie/kennismakingsavond op maandag 20 maart om 16.00 uur. De dagcursus 2017 is inmiddels vol.

De weekend/avondcursus is:

  • elke zaterdag van 13:30 tot 15:00 uur en
  • elke donderdag van 19:00 - 20:30 uur.

Startdatum: zaterdag 25 maart met voorafgaand een informatie/kennismakingsavond op donderdag 23 maart om 19.00 uur. De weekend/avondcursus voorjaar 2017 is inmiddels vol.

Beide cursussen worden afgesloten met een examen op resp. woensdag 14 juni en zaterdag 27 mei 2017 (data onder voorbehoud).

Het vervolg op een beginnerscursus
Wanneer je besluit om na een beginnerscursus lid te worden van Daventria, dan krijg je verdere instructie in de Vervolgcursussen. De dag-vervolgcursus is op dezelfde tijden als de beginnerscursus (maandagmiddag en woensdagmiddag). De avond-weekend vervolgcursus is op woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 14.45 tot 16.30 uur

Aanmelden kan via www.daventria.com/aanmelden