Wedstrijdroeien

Jeugdwedstrijden april t/m juli 2023

Net zoals vorig jaar zullen er ook dit jaar in de periode april tot begin juli weer 2 km wedstrijden plaats vinden op de Bosbaan en Willem Alexander Baan (WAB). De wedstrijdjeugd doet aan een groot aantal van deze wedstrijden mee, zowel in de kleinere nummers skiff en twee als in grotere nummers zoals vier en acht.  Het zal daarom regelmatig voorkomen dat boten zoals de IBM, Soestwetering, Olde Loine, Elke en Hylke en de Duo Volente mee naar een wedstrijd zijn.

Boordroei-cursussen / informatieavond op 31 maart

Wil jij je boordroei-techniek verbeteren of wellicht leren boordroeien, dan heb je dit voorjaar hiervoor (weer) de mogelijkheid. Harm Scheepstra heeft toegezegd zijn kennis graag te willen inzetten en zal deze cursus gaan verzorgen. Zeker ook (toekomstige) wedstrijdroeiers worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. Doel / tijdstip / inzet etc worden in overleg met de coach/instructeur vastgelegd. Mocht je nog geen boordbevoegdheid hebben, ook dan kun je je inschrijven; wel wordt verwacht dat je ruime scull ervaring hebt en bij voorkeur op Ax1-niveau.

Inschrijven voor wedstrijden

Het inschrijven voor langebaanwedstrijden wordt verzorgd door de wedstrijdcommissie. Deze verzorgt de inschrijving van de ploegen, maar ook de reservering van de boten in Mijn Daventria. We merken dat regelmatig leden van de wedstrijdcommissie via hun eigen mail benaderd worden om een ploeg in te schrijven of een boot af te schrijven.  Onhandig, want dan kunnen ze bij afwezigheid het opstellen van bv de regelmail niet van elkaar overnemen. Daarom graag het mailadres wedstrijd@daventria.com

Plannen maken en een stip op de horizon?

Wil je invulling geven aan je ambities? Via Mijn Daventria kan je je opgeven voor dit project:

World Rowing Masters Regatta
zondag 8 september 2024
Brandenburg, Duitsland

Blikken in weekend 18/19 juni 2022

Daventria wist dit weekend weer goed te presteren op beide wedstrijden met Vecht in de naam: de 'Midzomer Vechtrace' op de Zaterdag deed z'n naam eer aan, want het was heerlijk weer en daarom ook erg druk met ander vaarverkeer. De Mixed8 BeeToo blikte wederom en nu zelfs met een baanrecord.
Voor de verwarring heet de andere wedstrijd 'De Zwolsche Vecht Regatta', waar maarliefst 8 ploegen van Daventria naar vertrokken en minder 'midzomer' weer hadden. Drie ploegen kwamen terug met blik: terug te vinden onder wedstrijdroeien / overzicht blikken.
Bij de afsluitende races van het Bedrijfsroeien won Wittenveen+Bos.

Daventria met twee ploegen op de 11-steden roeimarathon

Om precies te zijn met een wedstrijd- en een toerploeg en twee roeiers die zich gedetacheerd hadden bij de buren (Amycus en Isala). De wedstrijdploeg van Daventria heeft een mooie 8e plaats gehaald. Aleid in de toerploeg Isala/Daventria was als laatste gestart (71) en is opgestoomd naar plaats 41. Robert deed mee in een toerploeg van Amycus. Er van  uitgaand van dat hij in de Negen eigenwijzen en niet de Negen onwijzen-ploeg zat kon hij naar huis met een klassering op de 46e plaats. Wij, de toerploeg bestaande uit goed onderhouden oldtimers en de helft newtimers en youngtimers hebben beslag gelegd op de 59e plaats. We zijn allemaal naar huis gegaan met het felbegeerde 11-steden kruisje.

Aanmelden voor wedstrijden

Een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen voor het roeien van wedstrijden... maar daarmee veranderen ook een aantal zaken binnen Daventria wat betreft aanmelding voor een wedstrijd.

Pagina's