De vrouw met de hamer

Op zondag 29 oktober beleefden we een mooi verenigingsmoment: ons vernieuwde terras werd officieel in gebruik genomen met een openingshandeling door Maartje Mostard en Wout Maris (zoon van Rics), na een woordje van onze voorzitter Els Blaauw. Waarna de vrouw met de hamer (Els dus) voorbij kwam met prachtig gegraveerde hamers voor alle harde terrasklussers. Daarna vertelde Niels Meijerink over de productie van onderzetters gemaakt van overtollige terrasplanken, initiatief van Maartje. De onderzetters hebben de vorm van een bigblade met gravure van ons verenigingswapen en zijn binnenkort aan de bar te koop. Een prachtig gebruiksartikel mét herinneringswaarde.

Vervolgens werden 3 boten gedoopt:

  • Een nieuwe C4x+ "De Vaan" (code riemen VN), gedoopt door Gerbrand Naeff en voorgeroeid door de 'eerstejaars'ploeg van Anneke Karels. Deze Swift is een zusje van de Te Leen en staat als 2e klas C4 in Ecaptain.
  • Twee nieuwe oefenskiffs, namelijk "Hengforden" (code riemen HF) en "t Nijendal" (ND), gedoopt door resp. Lieke van Noortwijk en Maarten Swemle. Waarna ze werden voorgeroeid door Petra Nijman resp. Anton Muter. Het zijn 2 identieke Swift skiffs met een enorme stabiliteit, zeer geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden als het bijvoorbeeld hard waait. Heerlijke bootjes die liggen als een huis (te vergelijken met de C1), maar veel lichter zijn en daardoor makkelijk te tillen en lekker licht roeien. Ze staan als 3e klas skiff in Ecaptain.

We wensen iedereen veel roeiplezier in onze nieuwe boten en komend voorjaar weer veel mooie momenten op ons nieuwe terras!