IJsselregatta, nu open als onderlinge wedstrijd

De wedstrijd zoals die als KNRB evenement was aangekondigd, gaat niet door omdat er slechts 11 ploegen waren opgegeven (waarvan 8 Daventria ploegen). Vanuit de organisatie bieden we de ploegen die zich hebben ingeschreven wel de mogelijkheid om een onderlinge wedstrijd te hebben. Wij zorgen dan voor de tijdwaarneming. Hierbij willen we ook graag andere ploegen (en andere boottypes) van Daventria uitnodigen om hun krachten te meten op het 5 km traject op de IJssel. Bij de uitslagen passen we een correctie per boottype en voor de ploeg (leeftijd en geslacht) toe. Naast een winnaar voor de velden met 3 of meer inschrijvingen zullen we ook een overall snelste ploeg vast stellen. De wedstrijd staat open voor zowel gestuurde als ongestuurde nummers.

Als er voor deze opzet voldoende belangstelling is, dan is de opzet wel eenvoudiger. Het traject is hetzelfde als dat van de IJsselregatta. Startnummers kunnen worden opgehaald vanaf 9u30 (wel een borg van EUR 10). Er is 1 heat die start om 11:00 uur. Het vlot sluit om 10:30 uur, je bent vrij om eerder weg te varen als je maar op tijd achter de startlijn bent.  Er is maar 1 heat dus dubbel bootgebruik is helaas niet mogelijk.

Veiligheid
Uiteraard blijft veiligheid een belangrijk ding, dus let - voor je je inschrijft - even op de volgende zaken:

  • Bevoegdheden van roeiers moeten in orde zijn voor IJsselroeien/sturen en toegewezen boot.
  • De organisatie is nu minimaal. Geen Reddingsbrigade, geen EHBO, 1 volgboot (de Rustig Rollen),  geen communicatie-systeem (los van mobieltjes) en geen baancommissarissen langs de IJssel.
  • Ploegen zijn zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid. Onderling en rekening houdend met andere scheepvaart. Veiligheid gaat ten alle tijden voor alles!

Inschrijven
Inschrijven gaat als volgt: geef de namen met geboortejaar op, het veld waarin je wil starten en welke boot je voorkeur heeft , plus een 2e keus boot.
Geef je inschrijving vóór donderdag 18:00 uur door aan wedstrijd@daventria.com én aan info@ijsselregatta.nl

Voor de volledigheid, voor deze wedstrijd wordt geen inschrijfgeld gerekend.

Vragen?
Voor vragen kun je terecht bij één van de leden van de IJsselregattacommissie of info@ijsselregatta.nl