Virtueel wedstrijdseizoen 2021

Normaliter zou het “normale” wedstrijdseizoen binnenkort weer van start gaan, echter t.g.v. de bekende perikelen zijn wedstrijden en bijeenkomsten nog steeds verboden. Steeds meer verenigingen zijn bezig met alternatieven en komen met zogenaamde virtuele wedstrijden. Soms is dit een ergometer wedstrijd, maar steeds vaker is dit het roeien van dezelfde afstand als de normale wedstrijd maar dan op “eigen” water. Makkelijk en praktisch, je kunt je wedstrijd roeien op het moment dat het jou uitkomt (binnen een bepaalde periode). Tijden worden vastgelegd middels digitale hulpmiddelen (bijv. Strava) en doorgegeven aan de betreffende vereniging waarna een ranking volgt.

Kortom, ook op het gebied van wedstrijden is er meer mogelijk dan je in eerste instantie zou denken. Check de website van de wedstrijd waaraan je normaliter zou willen deelnemen en kijk of er een digitale variant wordt aangeboden. Bij vragen kan de wedstrijdcommissie je uiteraard hierin helpen.

En voor de mensen die nog niet eerder aan een wedstrijd hebben deelgenomen; een uitgelezen mogelijkheid om een keer het wedstrijdtempo te ervaren zonder direct alle drukte en stress van een wedstrijd op locatie met veel mensen!
Ondanks alles bieden ook virtuele wedstrijden dus weer nieuwe kansen en mogelijkheden!

Veel plezier en succes.

Maurice van den Broek
Commissaris Roeien