Witteveen+Bos wint geheel verwacht de finale bedrijfsroeien van Daventria.

Een frisse duik en een nat pak hielden medewerkers van Witteveen+Bos over aan het winnen van de finalewedstrijd van de wedstrijddag Bedrijfsroeien op de hank bij het botenhuis van Daventria. De vier roeiers en de stuurvrouw eindigden op de eerste plaats. Zij streden tegen de andere kanshebbers...ditmaal ook een ploeg van Witteveen+Bos.

Elk jaar organiseert Roeivereniging Daventria een wedstrijddag voor ongeoefende roeiers van Deventer bedrijven. Zeven teams zijn na een vrij kort aantal trainingen, op zondag 16 juni de strijd met elkaar aangegaan. Een stevige wind, een felle zon en een flinke hoosbui maakten de wedstrijd nog een tikje pittiger.

De roeiers hebben gedurende zes avondengetraind. Een team van het Deventer ingenieursbureau heeft uiteindelijk, door snel en tactisch te roeien, met mooie resultaten in een spannende eindstrijd, de hoofdprijs
binnengehaald. Mede door de inzet van veel vrijwilligers werd ook deze dag tot een groot succes.

De eerste aanmeldingen van Deventer bedrijven voor volgend jaar zijn alweer binnen. En een aantal deelnemers heeft aangegeven belangstelling te hebben voor de vervolgcursus. Leuk om op deze manier mensen te laten kennismaken met de roeisport.