Rijn-IJssel marathon editie 2018 op zondag 24 juni

Ben je IJsselbevoegd en heb je zin in een mooie toertocht? Schrijf je dan in voor de Rijn-IJssel marathon van Wageningen naar Zutphen. Roeiverenigingen Isala uit Zutphen en Vada uit Wageningen organiseren ook dit jaar weer deze fantastische tocht over 2 van de mooiste rivieren van Nederland. En Isala en Vada nodigen ons van harte uit om mee te doen.

De tocht van Wageningen naar Zutphen is in totaal 69 kilometer lang. Via de Rijn en het stuwcomplex in Driel gaan we langs de Kop van de IJssel stroomafwaarts langs de Hondsbroekse Pleij, via dorpen als Doesburg en Bronckhorst richting Zutphen. Er zijn in totaal 6 (veilige) wisselplekken en over de hele route worden de roeiers door motorboten en Rijkswaterstaat begeleid.

Integraal of estafette
Je kunt de tocht integraal (in z’n geheel) roeien. Maar je kunt ‘m eventueel ook als estafette roeien waarbij per boot 2 teams om en om roeien. Als het ene team aan het roeien is, verplaatst het andere team zich met de auto naar de eerstvolgende wisselplaats.

Waar
Toertocht van Wageningen naar Zutphen.

Wanneer
Zondag 24 juni, de hele dag. Vertrek ’s ochtends vroeg uit Deventer. De start is rond 7.30 uur vanaf Vada in Wageningen. We schutten om 10.00 uur in de sluis bij Driel met alle deelnemers tegelijk.
Bij Rhederlaag/Giesbeek is ruimte om met meer boten tegelijk wat langer te pauzeren en van je zelf meegebrachte lunch te genieten.
Na afloop is in Zutphen een roeiersmaaltijd.

Kosten
De kosten zijn circa € 35. Dat is inclusief de roeiersmaaltijd en de brandstofkosten.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met zondag 30 mei via Mijn Daventria. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail waarin staat hoe je het geld kunt overmaken. Let op: je deelname is pas definitief als het geld is overgemaakt!

Verder goed om te weten:
Voorwaarde voor deelname is dat je IJsselbevoegd bent (dus roeien 2e klas C en IJsselstuurbevoegd);
Inschrijven is: individueel en per team (integraal);
Deelname is definitief als het inschrijfgeld binnen is.

Zelf meenemen
Neem zelf je (ontbijt en) lunch mee.‘s Ochtends staat de koffie klaar.

Nadere info
Iedereen die meedoet krijgt uitgebreide informatie over de route, de precieze vertrek- en aankomsttijden, enzovoort.

Graag tot ziens op 24 juni!
Maurice, Diana, Heleen, Marlijn, Claudia; Tour- & Marathoncommissie