ZWR 2012 veel strijd, 1 winnaar.

Op de jubileum uitgave van de Zwarte water Regatta 2012 deden veel Daventrianen mee. Met twee achten drie vieren en al onze resterende tweeën togen een kleine vijftig leden af naar het Zwolsche om strijd te leveren voor het fel begeerde blik. 

In de ochtend was er een onderlinge strijd tussen de damesachten van Jeroen en Bas, met bijna 50 sec voorsprong won Jeroen, maar de derde acht van de Zwolsche ging er 6 sec eerder met het blik van door.
Jessica en Susan en de scullploeg van de Koolenbranders grepen ernaast, maar de Boordploeg met Jan, Diederik, Gerbrand, Johan en Annemijn wisten het hele boordvierenveld in alle leeftijdscategoriën te verslaan.
In het middagblok Haalden de damesvieren een derde en een tweede plaats in behoorlijke velden. De herenacht was zo in slaap gesukkeld door de rondgang in de singels van Zwolle dat zij als hekkesluiter in het achtenboordveld fungeerde.
Als je een vleugje spanning van dit gebeuren wilt opsnuiven is een bezoekje aan de website van de zwolsche een goed begin voor vele mooie foto's van wedstrijdroei(st)ers die ondanks een redelijk windje mee tot op het bot gingen voor het verminderen van de vaartijd met die laatste seconde.