Witteveen+Bos verslaat Tauw nipt in spannende finale

Afgelopen middag heeft de finale van de wedstrijddag bedrijfsroeien plaatsgevonden bij Roei- en Zeilvereniging Daventria. 11 Deventer bedrijven hebben de afgelopen zes weken hard geoefend, om deze zondag de eer van hun bedrijf te verdedigen. Deelnemers hadden met elkaar gemeen dat ze niet over roeiervaring beschikten.

In de laatste 100 meter wist Witteveen+Bos in de lopen op de ploeg van Tauw. Toegejuicht door het publiek won Witteveen+Bos de finale van het bedrijfsroeien 2012 bij Roei- en Zeilvereniging Daventria.

Na 6 weken trainen lieten de bedrijfsroeiploegen van: Tauw, Auping, Witteveen + Bos, MaCo Pensioenconsultancy, Rentree, Byk-Cera, Vibes, Dimence, AKZO Nobel, Oranjewoud en Gezondheidsdienst voor Dieren zien wat zij konden tijdens een zonovergoten wedstrijddag.
Zon, weinig wind en veel publiek, dé ingrediënten voor een mooie roeiwedstrijd. Er was een klein incidentje met de wedstrijdboeien die aan het eind van de kwalificatie wedstrijden per ongeluk verwijderd werden, maar dat mocht de pret niet drukken.

De halve finale werd geroeid door respectievelijk Witteveen+Bos, Tauw, Auping en Vibes. Tauw en Witteveen+Bos streden in de finale en Witteveen+Bos (02:59,7) bleek te sterk voor Tauw (03:00,4) en ging ervandoor met de beker.

Naast het roeien werd er ook gestreden op de ergometers (roeiapparaten). Midas van Auping was de snelste 'ergoman' van de dag met een tijd van 1:30,2 (over 500 meter). Sabine van Rentree ging er bij de vrouwen vandoor met de medaille, met een tijd van 1:53,7.

Mooi weer, een spannende finale, goede catering, veel vrijwilligers en enthousiaste deelnemers maakten het bedrijfsroeien 2012 weer tot een succes. Geïnteresseerd in deelname aan het bedrijfsroeien 2013? Kijk nu alvast op www.daventria.com of stuur een mail naar bedrijfsroeien@daventria.com.

Alle uitslagen van de wedstrijddag: uitslag bedrijfsroeien 2012.pdf