Verplaatsing botenhuis maandag 21 juli

De verplaatsing van het botenhuis van R&ZV Daventria vindt plaats op maandag 21 juli a.s. Vrijdag a.s. 18 juli wordt begonnen met het verplaatsen van de laatst geplaatste 2 palen, de overige 2 worden op maandag 21 juli verplaatst en worden nutsleidingen afgekoppeld. De feitelijke versleping zal plaatsvinden als de palen volledig geplaatst zijn. Dat zal niet vóór 10.00 uur zijn, (mogelijk pas 1 of 2 uur later).



Nieuwe plek
Dan zal het volgende hoofdstuk worden toegevoegd aan het eeuwig verplaatsen van “de Roei”. Het botenhuis gaat van de huidige ligplaats aan de oude jachthaven naar haar nieuwe locatie in de plas enkle tientallen meters verderop.(zie afbeelding, bron gem Deventer Ruimte vd rivier, NL.IMRO.0150.D130-OW01)

De winst
Daventria gaat er niet alleen qua ruimte (meer ruimte om boten op te stellen en een vergroot terras) op vooruit, maar heeft zeker ook profijt van ruimte voor de rivier. De extra ruimte die de roeiers er bij krijgen na het doorbreken van de Zandweerdplas naar de Hank, levert veel mogelijkheden voor training, coaching, wedstrijden en meer activititen. De Zandweerdplas wordt onderdeel van een lange hank met een drempel bij boerderij Stobbeweerd en met een opening naar de IJssel op de huidige locatie.

Tot 13 september zal het botenhuis echter nog een huis vol klussende Daventrialeden bevaten, die alle hens aan dek leveren om het botenhuis na voltooiing door de aannemer af te timmeren en te schilderen. Om op 13 september haar lustrum te vieren, met botendoop en opening van het verbouwde botenhuis. Op zondag 14 septeber is de roeivereniging dan klaar voor de jaarlijkse IJsselregatta. (hierover volgt tzt nog nader bericht).