Update Verplaatsing & Uitbreiding maart

Op dit moment ligt de zandwinning in onze plas stil. Helaas, want het zand moet eruit voor we een uitgebreidere roeiplas hebben. De oorzaken zijn de slechte verkoop van zand en de aanleg van de nieuwe steigers. In de week van 31 maart wordt de zandwinning weer hervat. Er moet nog circa 200.000 kuub zand weggehaald worden en we gaan ervan uit dat dat zeker voor de bouwvak gelukt is.

Binnenkort wordt de doorbraak naar het gedeelte achter de oude jachthaven gemaakt. Menigeen zal zeker de neiging krijgen éven door te roeien om te kijken hoe het er daar uitziet.
NIET DOEN. Dat is gevaarlijk, óók in het weekend als er niet gewerkt wordt.
Er zijn staalkabels die aan bewegende zaken vastzitten en dus, onverwacht, kunnen bewegen; er kunnen onlogische, dus ook onverwachte, ondieptes zijn en er kunnen ook dingen onzichtbaar vlak onder het wateroppervlak zijn. Ons materiaal kan zo’n plotse ontmoeting niet aan en een  confrontatie met een staalkabel is voor mensen op zijn minst ongezond.
Er komen borden waarop het verbod staat en houd je daaraan; we kunnen nog jaren daar roeien, nu nog even niet!

Het baggerschip dat nog steeds rondom ons heen zand ophaalt en elders neerlegt is nog een paar weken bezig. Naar verwachting zijn die werkzaamheden in de eerste helft van april voltooid.

De verenigingscoördinatoren Merel van der Graaff en Manga Schrijver zijn inmiddels druk bezig met het koppelen van ploegen en mensen aan klussen. Vanaf zaterdag 12 april is de bovenverdieping van het botenhuis niet meer beschikbaar om te verkleden, douchen en koffie te drinken; de boten worden in de weekenden van 19 en 26 april verhuisd.
Vanaf 5 mei is het botenhuis volledig in handen van aannemer.

Aan het vinden van opslaglocaties en mogelijkheden tot doorroeien wordt hard gewerkt.

Voor wat betreft het doorroeien is het volgende inmiddels bekend. Wedstrijdboten en in ieder geval een C4 gaan naar Almelo, Amycus.
Beginners en degenen die niet de IJssel opgaan kunnen met een aantal skiffs en waarschijnlijk ook een C4 roeien vanaf de Stobbenweerd in het al nieuw aangelegde noorddeel van de Zandweerplas. Details over hoe bij de boten te komen op de verschillende plekken en de spelregels daarbij volgen later.
Er wordt nog gewerkt aan het creëren van meer roeimogelijkheden, hopelijk gaat dat lukken.