Update: Schone sportverklaring door alle deelnemers aan roeiwedstrijden

Wedstrijdroeiers LET OP! Dit jaar moeten alle deelnemers aan roeiwedstrijden een 'schone sportverklaring' ondertekenen en opsturen naar de KNRB. Deze verklaring kunt u per email aanvragen bij de wedstrijdcoördinator. Minimaal 2 weken voor de wedstrijd moet het ondertekende exemplaar bij de KNRB binnen zijn. Klik hier voor uitleg op de KNRB site.

Ploegvertegenwoordigers geef u ploeg tijdig op voor een wedstrijd! Vier weken voor de race weten jullie meestal wel wie er gaat strijden. De botenverdeling is dan ook in die laatste belangrijke weken bekend!

Schone Sport Verklaring

Per 1 januari 2012 moeten roeiers in alle categorieën, conform HR (51.2) een schone sportverklaring hebben ingevuld, indien zij willen starten op een Nationale Wedstrijd. Dit betekent dat er vanaf dit jaar ook door veteranen en clubroeiers een schone sportverklaring getekend moet worden als zij op een nationale wedstrijd in deze velden uit willen komen. De schone sportverklaring kan door het bestuur per persoon uitgedraaid worden en is te vinden in de ledenregistratie. De verklaringen dienen uiterlijk 2 weken voor de desbetreffende wedstrijd ondertekend binnen te zijn bij de KNRB. De KNRB verzoekt alle verenigingen dit onder alle leden te communiceren en de verklaring op tijd in orde te maken