Update: In 3 dagen € 2.118,62 voor 3FM Serious Request

Ondanks de regen, een aantal verrekte spier(en), houten konten en opengesprongen blaren is het gisteren gelukt: we hebben in totaal 1.930,62  € 2.118,62 bij elkaar geroeid voor de actie Serious Rowing . Een fantastisch initiatief van de junioren van Thyro in Enschede om bij te dragen aan 3FM Serious Request, de nationale eindejaarsactie om geld in het zamelen voor een goed doel. Dit jaar: een donatie aan het Rode Kruis voor de bestrijding van babysterfte. Vanavond (23-12) tussen 18.00 en 20.00 uur overhandigt Thyro de cheque met het totaalbedrag aan de DJ’s van het Glazen Huis (hoeveel het totaalbedrag is geworden, was vanochtend helaas nog niet bekend).

Kilometers vreten
Afgelopen maandag zag een van ons de oproep op de site van Daventria en ‘s avonds besloten we met zes man/vrouw uit ons team mee te doen. Een (werk)dag later stond het bericht op de site en kort daarna ging de oproep voor sponsoring ook per mail rond (dank Sjoerd en Joleen!).   Fantastisch hoe snel iedereen spontaan zijn/haar donatie heeft toegezegd. Dank je/jullie wel  daarvoor!!

De opdracht: roeien vanaf 12.00 uur tot het donker wordt en daarbij zoveel mogelijk kilometers binnenslepen. In totaal hebben we 4 rondes geroeid en moesten bijkans van het water worden gehaald omdat het rond half 5 toch wel erg donker begon te worden. Omdat de rondes langer waren dan gedacht (11 in plaats van 9 kilometer) was de eindstand een mooie verrassing: 44 kilometer, zeg maar zo’n 4 x naar de A-1 en terug. Voor de echte kilometervreters wellicht niet schokkend, maar als relatieve nieuwkomers en omdat het voor zo’n goed doel is zijn wij er helemaal blij mee.



Goed idee
Door de spontaniteit van de actie en de onervarenheid van de jongeren van Thyro waren er weliswaar weinig deelnemers, maar het mocht de pret niet drukken. Sterker nog, er is meteen een idee geboren voor komend jaar: Roeien van Enschede naar Leeuwarden, waar de eerstvolgende Serious Request plaatsvindt. En Deventer (Daventria) uiteraard als tussenstop (ijs, hoog water en wederdienende). Wij hebben in ieder geval de smaak te pakken. De snelheid van de actie, de mooie reacties en voor ons zelf de combi van financieel en fysiek bijdragen: een mooie ervaring met geweldig resultaat!

Nogmaals bedankt! Een heel mooie Kerst gewenst en een goed en gezond nieuw (roei)jaar

Namens Mannschaft voller Kraft EN 3FM Serious Request,
Ronald, Caudia, Jacqueline, Thomas, Erwin, Bob, Pleuni, Paul en Anja