Unieke hereniging van twee wedstrijdsenioren

Aan het eind van het vorig wedstrijdseizoen werd de succesvolle dubbeltwee, met Floor Maten en Maureen Groot Koerkamp, door studie van beide dames beëindigd. Maureen ruilde haar lidmaatschap in om te gaan roeien bij studente vereniging Orca in Utrecht.


En Floor bleef roeien bij Daventria, hoewel zij studeert aan de UT in Enschede, om het komend wedstrijdseizoen te starten in de skiff. Maureen daarentegen hard om bij Orca geselecteerd te worden in de eerstejaars acht hetgeen haar schijnbaar gemakkelijk afging en haar op plaats zeven in de acht bracht.


Tot zover geen nieuws eigenlijk tot dat vorige week bleek dat bij de Orca acht een tweetal dames door blessure en ander leed niet instaat zouden zijn het seizoen op de Bosbaan te kunnen starten. Na overleg tussen en met alle betrokkenen is besloten dat Floor gaat instappen in de acht van Orca naast het heugelijk feit van hereniging van beide meiden,zal voor het eerst in de lange geschiedenis van Daventria een roeiend lid van onze vereniging meedoen in het eerstejaarsachten klassement en zal de Orca/Daventria combinatie zoals de stand laat zien,zeer waarschijnlijk tot het laatst meedoen voor de winst in het klassement.

Zaterdag zal op de Hollandia NK kl. blijken of de Orca/Daventria acht een gooi kan doen naar de eerste plaats in het klassement bij de eerstejaarsachten in de eerste 2 km. wedstrijd van het seizoen.

Natuurlijk gaan we jullie hiervan op de hoogte houden en brengen we natuurlijk ook verslag uit van onze overige Daventria junioren die dit seizoen van start gaan.

Thom