Tromp Boat Race blik in V2-

Afgelopen zaterdag was het wederom mooi roeiweer, ook in Hilversum, alleen die laagstaande zon ontnam de vroege starters al het zicht tijdens de wedstrijden in het eerste blok. Matt Nelissen en Jacques Voet hadden daar klaarblijkelijk weinig last van en trokken blik in 22:32 een mooie tijd want het scheelde maar 1:03 met Nico Rienks en Sander Gerdes!!! Sybren Visser roeide in een veld van 34 J18 naar een 25ste plek met 24:05. derk deed het in 25:24 en Johan Bollen wist 2e in het VD veld te worden en 11de van de 42 met 23:20.

In het derde blok kwamen de Koolenbranders 4+ aan de bak. Jan Koolenbrander, Diederik Anema, Gilles Boerlage en Johan Bollen gestuurd door Maartje Mostard kregen stevige concurrentie in hun C veld, oa van een combinatie met Frans Göbel, Hans Marten Hasselbach, Sander Gerdes en Nico Rienks (waar hoorde ik die namen eerder). Met 21:34 waren zij 3e in hun veld en 7de van de 21 startende ploegen.
Sybren en Wiebe Dam van Amycus bonden de strijd nogmaal aan met 9 anderen, maar meer dan een 6de plaats zat er niet in met 22:26.

Tot slot, het was inmiddels al 16.30 uur geweest starten nog twee damesdubbels in het ons bekende zwart gele gevechtstenue. Suzanne van der Meulen en Jessica Anschütz roeiden net 2 seconden sneller dan Maartje Mostard en Sandra Schaap. Met 24:18 resp 24:20 werden zij 2de en vierde in hun veld. Renate Evers, ex daventria pakte het blik voor DDp in het VD2x B veld in 23:31. De onderlinge verschillen waren in dat veld niet groot.

Met 465 inschrijvingen, een walhalla aan empachers, een hoempapa orkest en vers gebakken hamburgers was het ongelooflijk goed georganiseerd. Alle velden lagen op tijd bij de start, een topprestatie die nu de 26 editie beleefde!! Zorg dat je er volgend jaar bij bent, het is echt de moeite waard!