Suikerrace zoet in en blik voor Daventrianen

Het is een stukkie rijden vanuit De roei naar Roosendaal, maar dan roei je  wel een fiks stuk ( 7 km) naar de start en eenzelfde afstand naar de finish  op perfect roeiwater. Die roeiers van Daventria zijn stroming en golven gewend en zijn beren in een boot, aldus een mederoeister tijdens de prijsuitreiking, en niets was minder waar. De Geuzen van de IJssel gingen het eerst in hun IJsselland het water op. Deze beren waren de enigste die boordroeiend een C4 vier vooruit kunnen krijgen, en deden dat met swung aldus Nicole die haar oorsprong heeft op meer oosterlijke breedtegraad dan Deventer. Zij stuurde, of liever mende, deze barbaren naar een soepel draaiende vierslagmotor, met iets te weinig pktjes. Een vierde plek in het  gecombineerde veld met de breiende Cvieren was hun deel.

In het herendubbelveld hadden de Muda's hun plek dit jaar afgestaan aan meanmachine Bertus en Johan om het blik dit jaar op te eisen. Bertus is echt bezig met een zegereeks waar Napoleon nog een puntje aan kan zuigen. Na de Moordregatta, Lingebokaal en op boord de novembervieren pakte Bertus nu de 5e tijd van de 102 startende ploegen. Daarna ging dit duo aan boord bij Nicole  die een dagdeel vrije tijd met plezier opofferde aan een tweede heat. De mixvier werd aangevuld met Maartje die op dat moment zoveel brandstof (witte broodjes) op had dat ze een bord gevaarlijke stof moest dragen, en Annemijn die als jongste roeier zich als een kameleon aanpaste aan de bemanning en ondanks zeurende rugklachten zo gebeten was deze heat te gaan winnen dat het  bijna eng begon te worden.

U begrijpt dat tegen deze crew geen kruid gewassen was, met een strakke 26 slagen per minuut daverde dit viertal zo hard over de voorliggers heen dat zelfs zonder enige correctie op basis van leeftijd zij de welverdiende eigenaren werden van het Mix4* veld. Een negende tijd overall, ik bedoel maar. Tevreden brommend en grommend van genot gingen de beren huiswaarts, klus geklaard!