Suikermistrace 2 heldere blikken

De aarzelende zon deed verwoede pogingen om de mist op te lossen, maar de mist bleef, en ondanks dat er nauwelijks 75 m zicht was in Roosendaal mochten we er ook nog gewoon in roeien....



In Heat 1 startte Sleuteltje10 met als doel om dit keer in een andere opstelling het blik van vorig jaar weer op hun naam te zetten. Ondanks de kou aan de start werd een lekkere race gevaren, veel boten werden ingehaald en de directe tegenstanders op minstens een minuut achterstand gezet. Daar bleef na de gehandicaptencorrectie helaas niks van over en de Sleuteltjes moesten genoegen nemen met een 3de plek.

Maartje en Johan gingen ook vroeg in een naar later bleek winnende race met blik en een prachtige beker.

Klapstuk van de dag was de mix4x+. Sandra Schaap had al een wedstrijd gevaren, en ligt op stoom voor de skifheat, Karin Zwiers deed haar entree in het wedstrijdroeien en wat voor 1. Maartje stuurde het geheel en Johan roeide lekker mee, maar ex Roosendaalroeiert Paul van Dijck roeide het geheel naar een blik met ....BAANRECORD!! (oude was van 2005).
Achteraf vroeg Paul zich af hoe het kon, maar als lid van de Koolenbrandersploeg blijkt ook nu weer dat de selectiecommissie van de ploeg nog prima observeerd.

Na heerlijke gluhwijn, snert en opkopen van alle overgeleven proviant (voor Maartje) konden we weer redelijk ongezien van het strijdtoneel vertrekken.