Spannende finale stedendriehoekcompetitie

Zaterdag 17 september werd in Apeldoorn de derde en laatste wedstrijddag van de stedendriehoekcompetitie gehouden. Het beloofde een spannende dag te worden! Zouden de beginners hun zegetocht voort kunnen zetten? Zal het Daventriabestuur in de bestuurspoule blik trekken? In het centrum van Apeldoorn was door de Grift een baan van zo'n 350 m uitgezet waar vandaag de sprintwedstrijden gehouden werden. Van Daventria deden drie teams mee. Een kort verslag.



Ondanks een verlies tijdens hun tweede wedstrijd was team Bob ook vandaag weer de snelste beginnersploeg en kregen ze naast het blik ook de stedendriehoek beker uitgereikt. Pleuni Krielen, Katja Bernhardt, Erwin Bos en Bob Brederveld: Gefeliciteerd!

Het bestuur van Daventria werd vandaag vertegenwoordigd door Suzanne van der Meulen, Gerbrand Naeff, Ria Lamers en Jan Veldman. Hun boot werd gestuurd door oud-bestuurslid Jessica Anschutz. Aan inzet en fanatisme ontbrak het zeker niet bij ons bestuur, maar helaas werden ze door het bestuur van zowel Isala als de Grift verslagen en eindigden daardoor op de derde plek. Het bestuur van de Grift won als winnaar in de poule een grote zak spekjes.

De derde Daventriaploeg roeide in de gevorderdenpoule en bestond uit een gelegenheidsploegje van Floor Maten, Anne Dietrich, Jessica Anschutz, Bregt Huizenga en Sjoerd Boerhout. Omdat deze ploeg niet aan de eerdere edities deelgenomen had was het niet meer mogelijk de beker in de wacht te slepen, maar er was wel kans op blik. In twee directe duels met de koploper van de gevorderdenpoule werd het erg spannend gemaakt door steeds vrijwel gelijk op te gaan. Helaas kwamen ze uiteindelijk 0,3 seconde tekort en ging zowel het blik als de beker van deze poule naar de Grift.

Hiermee kwam een einde aan deze eerste editie van de stedendriehoekcompetitie. Op naar volgend jaar!