Ruimte voor de rivier: Munnikenhank krijgt vorm

Vanuit de lucht is het prachtig te zien: de werkzaamheden vanwege Ruimte voor de Rivier zijn in volle gang en impact op de uiterwaarden is enorm.

Sinds enkele maanden wordt er volop gewerkt in de uiterwaarden ten noorden van de Deventer, ongeveer ten hoogte van Nieuw Rande. Als eerste onderdeel van het miljoenenproject Ruimte voor de Rivier wordt de Munnikenhank flink vergroot. Op een recente luchtfoto, gemaakt in opdracht van de waterschappen Groot Salland en Veluwe, zijn de contouren van de vergrote geul al goed te zien. Het water krijgt alle ruimte: de Munnikenhank strekt zich straks uit over honderden meters.



Volgens hoofduitvoerder Arnoud Pelle liggen de werkzaamheden prima op schema. Medio november moet het werk rond de Munnikenhank zijn voltooid en dat lijkt te gaan lukken.

Via het graafwerk voor het vergroten van de nevengeul komt er een ongelooflijke hoeveelheid grond vrij. Daarmee is rond paardenstoeterij Brouwer inmiddels een terp aangelegd, zodat dit bedrijf bij hoogwater droog blijft. Ook is de aanleg van de verhoging vanwege de Natuurderij in volle gang.

Bron: De Stentor