Roeitechniek verbeteren bij Daventria

In de afgelopen jaren heeft de coachcommissie techniekdagen georganiseerd. De formule was dat de deelnemers met een verbetervraag eerst gefilmd werden om te kijken hoe het roeien ging, vervolgens verbeterinstructies kregen van een ervaren coach bij het bespreken van de video. Daarna opnieuw in de boot en werken aan de verbetering. Tweede opname en nabespreking.  De techniekdagen kregen aanvankelijk veel inschrijvingen, maar dat werd na een aantal keer minder. Een nadeel was dat de continuïteit in de training voor en na de techniekdag gemist werd.

Individuele roeiers en ploegen

Daarom heeft de coscie bedacht dat roeiers/ploegen meer profijt uit deze vorm van trainen kunnen halen als die is ingebed in een periode van coaching. Dat kunnen roeiers het best zelf organiseren. De camera en de projectie is in de bestuurskamer beschikbaar. Ploegen kunnen een periode (bijv 2 maanden) coaching afspreken met een coach en in die periode werken met videocoaching.  De coscie heeft namen van coaches en van leden die de coachboot kunnen besturen. De roeiers kunnen zelf afspraken met hen maken.

Wedstrijdroeiers
Voor wedstrijdroeiers zijn er coachbijeenkomsten waarin gesproken wordt over de analyse van de roeitechniek (=video maken en beoordelen). Dat gebeurt nu nog aan de hand van bestaande recente filmpjes. Komend seizoen is het de bedoeling ploegen frequent te filmen om de voortgang te kunnen beoordelen. Coördinator hiervan is Hans Kluijfhout.

Skiff-clinic 2014
Tjalling Koopmans heeft het plan in 2014 een skifftrainingsweekend in de Zandweerdhaven te organiseren voor max zes skiffeurs. Het programma is gericht op elke skiffeur met bevoegdheid skiff 2e klas om techniek te verbeteren.. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij daarna als coach/instructeur tenminste twee periodes beginners coachen. Let op de aankondiging in de gele mail en de website voor data en aanmelding.

De coachcommisie