OPGELET: zachte schepen & harde kribben

Binnen een paar weken zijn twee van onze boten op een krib gezet. Dat er niemand gewond is zie ik maar als het spreekwoordelijke geluk bij een ongeluk. Maar er zijn wel twee boten zwaar beschadigd. De ‘Kijkom’ heeft mogelijk zelfs voor het laatst gevaren. Dat betekent minder afschrijfmogelijkheden, oplopende kosten en minder roeiplezier. Dat kunnen wij ons niet veroorloven. Ik heb er dan ook behoorlijk de pest in.

Het zijn geen incidentele gevallen. Er zijn ook veel kleine schades. Dat is geen pretje voor de materiaalcommissie. Zij repareren tegen de ‘kribben’ op.

Ik doe de dringende oproep om beter op te letten. Wees alert, ga niet sturen als je daar niet goed op bent voorbereid. Ga netjes om met het materiaal. Het is van ons allemaal.

Natuurlijk worden de verantwoordelijke ploegen bij schade op hun daden aangesproken. Dat lijkt echter niet genoeg. De vrijblijvendheid moet er af. Iedere stuur en elke ploeg moet zijn/haar verantwoordelijkheid als verkeersdeelnemer kennen en nemen. Mogelijk moeten wij ook wat aan onze opleiding, examens en toezicht doen. Dat kan op den duur helpen. Voor nu en altijd geldt echter: Wees voorzichtig, voel je verantwoordelijk. En voor ongestuurde nummers: kijk zeer regelmatig om!

Gerbrand Naeff, voorzitter