Hel wordt hemel van het Noorden

Vroeg, erg vroeg, tenminste kwart over 5 is erg vroeg op de zondagmorgen. Vroeger kwam je om die tijd net binnenrollen, nu rollen we de wagen naar de botenwagen en zetten koers op Groningen. Er gaat veel onder Groningen, maar toegegeven, als je er dan eenmaal bent heeft het ook wel wat Rendez-vous om 7.30 bij het clubgebouw van Aegir, de aanjager van deze wedstrijd genaamd hel van het Noorden. Vorig jaar woeien we weg, het jaar ervoor of was het weer het jaar daarvoor, vroor het de dat het een lust was. Nu droog, weinig wind en een aangename temperatuur. Vreemd, het beetje wind wat er was woei ook nog uit de voor wedstrijdroeiers gunstige richting. De organisatie schreef al spoedig op hen site, de hel gaat door, niets was minder waar.

In het eerste blok alle Daventriaanse deelnemers. Sandra in eigen skiffje de Libra en Kähteli in eigen skiffje maar dan wel voor de Grift. Bij de heren in het tweezonderveld, V2-, Diederik en Johan in onze bloedeigen Tweet. Nadat we met vereende en Inge (Leen bedankt) krachten de Tweet weer op boord hebben gekregen met name voor wat betreft het stuurmechanisme konden we deze boot haar tweede wedstrijd aanbieden in haar leven. Na de Tweehead nu de Hel op boord. De Tweet gaf geen krimp, trilde bij elke aanzet (van genot) en tikte een derde tijd af in een sterk veld, 2 seconden achter de nummer twee!!! Zelfs companen van Isala en Amycus werden afgetroefd, ja een bootje met allure.

Bij de dames sprong Sandra na 1 km op haar rivale, en veegde uiteindelijk het hele veld aan in een baanrecord........ja daar worden wij stil van. Kätheli had wat meer tijd nodig, maar kwam super voldaan over de meet. De hel, het blijft een uitdaging, maar vandaag voelen wij ons....in de (zevende) hemel.