Eerste blik voor MennoMix op Lingebokaal, Mix2x blik en overall dagrecord voor Bertus en Sandra



Zaterdag 9 november was Leerdam het toneel van de Lingebokaal, een tijdrace over 6 kilometer op de Linge. De strijd ging om een stapel blikken die in verschillende categorieën waren te verdienen voor de snelste ploeg ongecorrigeerd, en om de Lingebokaal (voor de heren), de Coup des dames en de dagbokaal voor de overall snelste ploeg. Door veel wind was het water erg woelig maar met een lekker zonnetje erbij. De vele regen zorgde dankzij het plaatselijke gemaal voor een flinke stroom tegen waardoor er dit jaar geen baanrecords zijn gesneuveld, aldus de organisatie.


Daventria was met een uitgebreide delegatie op het strijdtoneel aangekomen. In heat 1 gingen Sandra en Bertus van start in een hoog tempo en bijbehorende spierkracht. Ze moesten wel een zevental heren skiffjes inhalen, en een bochtig parcours overwinnen. Strak stuurwerk van Bertus op boeg zorgde voor een mooie race. Het blik liet nog een paar uurtjes op zich wachten maar aan het eind van de dag was die toch binnen.

In de tweede heat werden Jessica en Suzanne netjes vierde van de 10 in de D2x. Hoewel ze een uur moesten wachten aan de start, wel in het zonnetje kunnen wachten op een windstille plek. Het was weleens slechter op de Linge, aldus de dames. Na een vloeiende start, de ademhaling niet helemaal onder controle, haalden ze binnen 500 meter de eerste twee ploegen in. Na 1 kilometer moesten ze helaas ruimte maken voor een oplopende ploeg, maar verder zaten ze mooi in de bochten. Na 3 km was het gehijg van Jessica minder en ging het steeds soepeler tot de man met de hamer op 1 km voor de finish toesloeg. Dapper doorworstelend verder op weg naar de erwtensoep. Niet gewonnen, maar wel trots.

Ook in heat twee: een zeer verdiend eerste blik voor de ploeg Mennomix in de Mix4* met Lisa, Frank, Renee, meeroeiend coach Menno en Sandra aan de stuurtouwtjes na een ruim jaar roeien en regelmatig trainen! Een ware inhaalrace in een mooi tempo waarin ze tot het uiterste gingen. Ruim 1 minuut voorsprong op nummer twee was het resultaat.

De dames vier van coach Henri hebben een mooie race gevaren in de Lebuines. Helaas geen blik, maar wel een leuke dag. Tenslotte in heat drie gingen Robert, Dee, Roellof en Rene aan de bak in de H4*. “Lekker gevaren, en van de mooie omgeving kunnen genieten, tevreden over het resultaat (mag ook wel, 7 van de 20) en voor herhaling vatbaar” wist Robert er nog als conclusie aan te verbinden.

Als klap op de vuurpijl waren Bertus en Sandra overall -gecorrigeerd voor leeftijd, geslacht en boottype- de snelste van de 164 ploegen. De mooie bokaal van Leerdammer glaswerk (geblazen in Leerdam) is binnenkort te bewonderen in de salon.

Mix2x VD Bertus, Sandra 24:47
D2x VA Suzanne, Jessica 28:59
Mix4*VA Lisa, Frank, Rene, Menno en stuur Sandra 24:51
H4x VD Robert, Dee, Roeloff, Rene 25:32