Eemhead Daventriaans blik van Sjoerd Hamburger

Zaterdag 28 september stond Amersfoort weer in het teken van de Eemhead, een achtervolgingsrace over 2, 4, 6 of 8 km. In het eerste blok over 4 km gingen Maartje en Johan van start in de Mix2x.


Ondanks een pittige wind tegen wisten zij in 17.25 de finish te passeren. Het Heren2x veld, met sterke bezetting finishte 8km in 34.20. Een mooie tijd derhalve en lovende woorden van niemand minder dan Sjoerd Hamburger waren hun deel. In het tweede blok kwamen de Veteranen dames in actie tegen Thyro en een ploeg van de Alkmaarse. De acht kwam niet lekker op gang, en als laatste gestart konden de dames niets passeren en grepen naast het blik.

In het derde blok kwamen twee Daventrianen in het Veteranen skiffveld aan de start. Martin Schaap bemande de Mooie Bocht, deed de boot eer aan en wist een derde plek te pakken van de acht!. Johan in de Voorbij de A1 en terug maakte een krusiale fout door niet eerst voorbij die A1 te varen, wat daar ook kan, en het bootje liet hem 1 bochtje in de steek en daardoor kwam hij 5 seconden te kort en werd tweede.

Met het “blik van Sjoerd” en een heerlijk lassagna maaltijd terplaatse in het zonnetje hebben we de dag besloten en kijken er met plezier naar terug.

Op 19 oktober staat de Tromp Boat Race op het programma. Op dit moment zijn er nog erg weinig inschrijvingen, crisis of niet, actie!!! Geef jezelf of je ploeg op, Tromp is de najaarsklassieker die je niet wilt missen!!!