Cottwich Almeloooo 4x blik voor Daventria

Zaterdagmiddag regenvlagen bij harde wind vertroebelden het uitzicht van Marloes op de haven. Thom wat voor weer krijgen we morgen?? Thom stelde haar gerust. Jij krijgt het weer waarin je perfect kunt scoren. En met die wijsheid was Marloes gerust, kreeg de rust om zich optimaal voor te bereiden en.... roeide het snelste van het dsa1x en het dsb1x veld. Marloes, fantastische prestatie proficiat, en ook voor de toeschouwers is haar stijl ook een lust voor het oog. Marloes finishte in 23:27.

Bij de div familie tweetjes, dat is een leuke categorie voor 2 generaties in 1 boot was Daventria goed vertegenwoordigd met Theo en Joost van den Broek, die een hele nette tweede plaats pakten, met Harm en Jan Scheepstra en Maarten en Tristan Meijer die helaas vlak voor de finish de kant wat te dicht bij zich kregen. Dat voorval en een wat minder sturende veteranenmixploeg van Aengwierden bracht de zege in dat veld bij Maartje en Johan die in 21 minuten de 5 km af wisten te leggen. Ondanks de voortdurende druk van de tegenstander die weliswaar wat jonger waren maar niet sneller! hielt Maartje een prachtig tempo aan waarin beiden nog ruimte hadden voor een eindsprint waarbij de 1:50 per 500 meter aangetikt werd. Chapeau. Samen met 1 riem hadden Jan en Gilles het te stellen met tegenstand uit de organiserende vereniging die dat stuk wel erg goed geoefend hadden. Maar in 20:38 konden zij de zege opeisen en blikten zij tevreden terug op een mooie race.

In het SAmix2x veld was het een Daventria onderonsje met Menno en Nicole in de Dubbelduizend en Frank en Lisa in de kijkom. Na 5 km wist de DD in 22:25 te eindigen en had de Kijkom slechts 4 seconden meer nodig, ze waren aan elkaar gewaagd. Lotte en Laure gingen flitsend in tempo 30 over de baan en hadden slechts 24:17 nodig om bij de finish te komen en werden tweede, mooie prestatie meiden !!

Na alles opgeruimd te hebben en de prijzen in ontvangst te hebben genomen ging de Daventria delegatie tevreden huiswaarts.