ARV de Grift en Daventria roeien bij elkaar… een ‘vriendendienst’

De Grift zit sinds 1 januari op een noodlocatie op het terrein bij FCC (Fietscrossclub) en gebruikt zeecontainers als botenloods. Een deel van de boten (o.a.skiffs) is in opslag. Een jurykeet doet dienst als clubhuis. De roeimogelijkheden zijn daarom beperkt. Als goede buur geeft Daventria graag aan leden van De Grift gelegenheid om uit te wijken naar Deventer. Voor zover er ruimte is kunnen leden van Daventria ook eens bij De Grift komen roeien.

De beide besturen hebben de mogelijkheden bekeken en komen met de volgende regels:

• In de periode t/m eind april 2012 mogen roeiers van Daventria en De Grift bij elkaar roeien op de volgende tijden: zaterdag vanaf 14.00u
zondag vanaf 12.00u
(aanvang bij voorkeur op deze tijdstippen)

• De roeiers geven zich tenminste 48 uur van te voren van tevoren op bij een contactpersoon:
voor Daventria Suzanne sjvandermeulen@concepts.nl
voor De Grift Kätheli k.boerlage@xs4all.nl
Geef duidelijk aan met hoeveel mensen je komt en welk boottype je graag wilt gebruiken. Meld ook je contactgegevens: naam, mailadres en telefoonnummer.

• Op de afgesproken tijden is er iemand van de vereniging aanwezig met een sleutel

• Voor roeibevoegdheden gelden de regels van de gastvereniging. Overleg even als je hier een vraag over hebt.
Voor leden van Daventria geldt: de stuur is een Griftlid of er fietst een Griftlid mee langs de kant; dit laatste geldt ook voor ongestuurde nummers (ivm de lage en smalle bruggen).
Voor leden van De Grift geldt: als je de IJssel op wilt gaan dient de helft van de roeiers en de stuur in het bezit te zijn van een IJsselbevoegdheid. Is dit niet het geval dan blijf je in de haven varen.

• Er zijn geen kosten aan het roeien bij de andere vereniging verbonden.

• Verder gelden de regels van de gastvereniging, over vaargedrag, eigen risico etc.
Bij Daventria geldt dat er niet geskifft kan worden zolang de watertemperatuur onder de 10 graden Celsius is. Bij De Grift mag je van 1 november tot 1 april onder de 10 graden niet skiffen, tenzij onder begeleiding van coach op kant met reddingskit

• Bij schade gelden de regels van de gastvereniging.