3FM Serious Rowing 2012 op 22 & 23 december

De junioren van Thyro hebben een bijzonder plan: Roeien voor 3FM Serious Request, de nationale eindejaarsactie om geld in het zamelen voor een goed doel. Dat doel is dit jaar een donatie aan het Rode Kruis, ten behoeve van bestrijding van babysterfte. Hun evenement heet daarom 3FM Serious Rowing 2012.


Wat is hun plan: Een 24-uurs marathon op het Twenthekanaal, over een traject van 10 km. Voor teams in C2 of C4 (boord/ scull). Start/finish voor Thyro-complex. Daarnaast is er op zaterdag een toertocht voor roeiers in dezelfde boottypen. De teams betalen een laag inschrijfgeld, maar laten zich sponsoren per km/ronde. Hoe langer/verder een team roeit, des te hoger wordt de teamafdracht.
De datum: Al binnenkort. Start marathon op zaterdag 22 december vanaf 12.00 uur en finish 23 december vanaf 12.00 uur.
Voor de toertocht, aan het programma toegevoegd om clubroeiers tegemoet te komen, wordt ook gestart op zaterdag vanaf 12.00 uur. Aantal rondes is naar keuze. Er kan uiterlijk worden geroeid tot het invallen van de duisternis, 16.00 uur. Daarmee is de tocht ten einde.

Vanaf 16.00 uur wordt ook de eerste etappe van de marathon afgesloten. Die wordt op Thyro met het onderdeel ergometeren voortgezet. Deze staan opgesteld in een tent op het Thyro-plein. De opzet is om op zondagochtend, zodra de (weers)omstandigheden dit mogelijk maken, met de tweede roei-etappe te beginnen, over het traject van 10 km. Vanaf 12.00 uur is het finish. Alle deelnemers, ook die aan de toertocht, ontvangen een herinneringsmedaille.

De marathon heeft een prestatiekarakter. Teams die in C4 deelnemen bestaan uit minstens acht tot twaalf roeiers en minimaal twee stuurlieden, want gedurende de marathon wordt aan het Thyro-vlot zonder beperking van bemanning gewisseld. Voor C2 is dat zes plus twee. Omdat dit een wedstrijd is die uniek is in zijn soort, wordt het winnende team in C4 en ook in C2 beloond met een even unieke prijs.

Dat dit evenement voor de deelnemers geen kleinigheid is spreekt voor zich. De omstandigheden zullen pittig zijn, te vergelijken met een Friese Elfstedentocht. Dat vraagt veel van de deelnemers. Dit evenement is daarom alleen bedoeld voor meer ervaren roeiers, lid van een vereniging die aangesloten is bij de Nederlandse roeibond KNRB. Zij brengen hun verenigingsboot mee. ERV Thyro stelt geen boten beschikbaar.

Bij dit bericht wordt geen aanmeldingformulier verzonden. Aanmelding gebeurt via de speciale actiewebsite www.seriousrowing.nl

Actiegroep 3FM Serious Rowing Thyro
Bauke Joosten, voorzitter.
Ernst Voortman, jeugdcoach.