Archief

Dauwtrap roeitocht op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag 9 mei organiseert de Midweekroei-commissie weer de bekende roei-dauwtraptocht naar De Kribbe (ter hoogte van Wilp), waar wij roeiers van Isala uit Zutphen ontmoeten om gezamenlijk te ontbijten.

Van A3 naar A2

Ook dit jaar is er weer gelegenheid om je skiffkwaliteiten te verbeteren. Maartje Mostard, Anja van der Keijl, Christiaan ter Veen en Marjolein Snippe zijn bereid om daarvoor de instructie te verzorgen. Bij Marjolein, Anja en Christiaan is daarvoor nog ruimte voor elk 3 cursisten. Zij maken de week na 28 april zelf afspraken met de cursisten over tijdstip en duur van de cursus. Opgeven kan via Mijn Daventria tot en met 28 april.

Verwisselbare stuurschoenen

Sinds kort hangt er aan de achterkant van het dubbele riemenrek een schoenenschap waarin verschillende maten schoenparen zijn gezet. Deze schoenen zijn bestemd voor gebruik op de stuurplekken van de volgende boten: Dubbelop, Tweet, Duo Volente2 en de Florens Radewijns. Op de voetenborden van de stuurplekken in deze boten zijn (of worden binnenkort DV2) zogenaamde Batlogic-platen aangebracht waarop de nieuwe schoenen kunnen worden geklikt.

MWR Toertocht Amsterdam & Amstel

Vrijdag 26 april zijn we met midweekroeiers van Daventria te gast biij Roeivereniging RIC aan de Amstel in Amsterdam. We maken een toertocht in wherries door de stad ten oosten van het centrum en na de lunch over de Amstel richting Ouderkerk. De route zal ongeveer zijn zoals RIC die volgt op de Landelijke Midweekroeidag van 6 juni (voor wie op 26 april niet kan). Wij roeien een ingekorte versie, omdat het de dag voor Koningsdag  op de grachten best al druk kan zijn. RIC heeft als regel dat er per boot een stuurman / begeleider van de roeivereniging meegaat, voor de veiligheid én de Amsterdamse verhalen.

Let op: drukte op de IJssel en de Hank

Zaterdag 6 april zijn er van 10:30-12:30 veel boten die van de IJssel naar de Jachthaven varen. Dit in verband met terugkeer van boten vanuit de winterstalling naar de jachthaven.

Kopijstop Bellnote: zaterdag 20 april

Wat een verademing. De leden van Daventria voelden zich lange maanden als vissen op het droge. Na de vrijwel aaneengesloten periode met vorst, wind en vooral hoogwater zijn we eindelijk weer in ons element. Net anders dan die vissen trouwens – niet in, maar op het water van de Hank, de IJssel of elders in het land. Die revival levert vast hele mooie verhalen en beelden op. Die zijn welkom tot en met zaterdag 20 april op bellnote@daventria.com. De redactie maakt van al die kopij graag een mooi voorjaarsnummer.

Beperkingen door IJsselslag 2024 Sloeproeiwedstrijden

Aanstaande zaterdag 30 maart organiseert onze buur van de sloeproeivereniging de IJsselslag 2024, een wedstrijd van sloepen op de IJssel. Deze wedstrijd is van 12.30 - 16.00 uur, echter alle logistieke bewegingen zullen reeds om 9.00 uur starten waardoor ons parkeerterrein beperkt bereikbaar is. Kom je met de auto, parkeer dan dicht mogelijk bij ons botenhuis maar houd de draaicirkel wel vrij voor de diverse botenwagens. Er zullen ook verkeersregelaars staan. (zie ook onderstaande afbeelding of bijgaand kaartje met de situatie). Aangaande het roeien betekent dit dat wij niet de zuidkant van de Hank kunnen gebruiken, maar bij "ons" deel aan de noordkant moeten blijven. Kijk ook goed uit als je IJssel op wilt en maak goed contact met de wedstrijdleiding. Roei op de IJssel alleen richting de muur aangezien de wedstrijd naar de A1 gehouden wordt.

Videodag met Lars

Op zondag 7 april is er weer een videodag met Lars Hoeksel. Wil je zelf, of als ploeg weer eens gecoacht worden op je haal of in de samenwerking met je ploeg? Geef je dan op voor de videodag.
Lars vaart mee met de coachboot en geeft instructie.

Aanpassing bootvolgorde afschrijfsysteem

De volgorde van de boten in het afschrijfsysteem is gewijzigd. Hiermee willen we het systeem logischer indelen. De veelgebruikte C-boten staan nu bijvoorbeeld bovenaan, gevolgd door de wherries, glad materiaal, overig materiaal en prive-boten. Daarbij zijn de boten gesorteerd op aantal roeiers; scull - boord - scull zonder stuur; gewicht: verderlicht (≤65 kg), licht (66 - 79 kg) en zwaar (≥80 kg); en klasse: 1e klas - 3e klas.

Open dag Jeugdroeien

Wil je eens wat nieuws proberen? R&ZV Daventria organiseert op zaterdag 13 april tussen 12:00 en 13:30 uur een open dag voor de jeugd! Je ervaart hoe de roeibeweging is en gaat in een oefenboot het water op. Een rondleiding door het botenhuis, met circa 70 roeiboten (!) hoort er ook bij. En ben je enthousiast?? Na de open dag begint een kennismakingscursus! Meld je aan voor de open dag via: jeugd@daventria.com.

Pagina's