MWR-toertocht Groningen over Paterswoldsemeer

Na de vakantietijd hebben we als Midweekroei-commissie nog een sportieve en gezellige dagtoertocht met twee boten over het Paterswoldsemeer in petto, dinsdag 12 september vanaf de Koninklijke Groninger Roeivereniging De Hunze.

  • Wanneer: 12 september; vertrek trein station Deventer 09:16 uur, terug 20:44 of 21:14 uur.
  • Wat: MWR-toertocht Groningen over Paterswoldsemeer
  • Waar: KGR De Hunze, Groningen; aankomst 10.41 uur, koffie drinken en boot uitbrengen, even na 11 uur in de boot!
  • Voor wie: Iedereen met 2e klas-roeien (C2), minimaal 10, maximaal 13 deelnemers
  • Kosten: €25 (voor trein en boothuur) of €8 (alleen boothuur) overmaken op NL81 INGB 000 6478259 ovv je eigen naam en ‘MWR Groningen’
  • Aanmelden: tot en met 5 september via Mijn Daventria

De Hunze ligt zo uitnodigend dicht tegenover het NS-hoofdstation Groningen, dat we deze keer de trein pakken. We reizen voordelig op een groepsticket binnen de daluren. Vertrek station Deventer 09:16 uur. Vanaf 11 uur zijn er twee C4'en voor ons gereserveerd, met een wherry in optie. Dus 10-13 deelnemers, inschrijven tot en met 5 september via 'Mijn Daventria'.

Na de ontvangst en het uitbrengen van de twee C4'en roeien we via Hoendiep en Noord-Willemskanaal door de smalle Nijveensterkolksluis in het Hoornsediep naar Hoornseplas en Paterwoldsemeer.

Het recreatiegebied Paterswoldsemeer, in trek bij stadse zeilers en andere watersporters, ligt in een laagveengebied in de gemeenten Groningen en Tynaarlo. Het totale gebied heeft een oppervlakte van 900 hectare, waarvan 300 hectare water. Het gebied heeft een interessante geschiedenis als verveenderij.

Voor de kosten van treinretour en boothuur rekenen we 25 euro per persoon, voor vertrek over te maken op NL81 INGB 000 6478259 ovv je eigen naam en ‘MWR Groningen’. Reis je in daluren al gratis met de trein, betaal je alleen €8 voor boothuur. Neem je eigen lunchpakket mee. We kunnen op het Paterswoldsemeer eventueel aanleggen bij een terras. Tegen vijf uur zijn we terug bij de roeivereniging en frissen we ons daar op De Hunze. Op loopafstand gebruiken we een borrel en diner (voor eigen rekening). Om 20:44 of 21:14 uur zijn we terug in Deventer.

We hopen op volle boten en mooi roeiweer!