Dauwtrap roeitocht en Hanze-ontmoeting

Op donderdag 18 mei, Hemelvaart, organiseren we een dauwtraptocht van de roei naar "De Kribbe" , ter hoogte van Wilp. Al in 2015 is er op initiatief van enkele recreatieve roeiers in C4 boten naar "de Kribbe" geroeid om daar roeiers van Isala uit Zutphen te ontmoeten en samen te ontbijten. Deze formule is goed bevallen, vandaar dat de tocht weer op het programma staat.

Dit jaar wordt in de steden langs de IJssel het Hanzejaar gevierd en deze gezamenlijke activiteit met collega-Hanzestad Zutphen past daar prima bij.  Net als de korte voordracht tijdens het ontbijt met de titel : “de Hanze, roeien in onrustig water”  van Hanze expert de heer Harry Webers.

We vertrekken om uiterlijk 6.30 uur vanaf de roei om rond 8.00 uur aan te leggen net voorbij de veerpont bij Gorssel (de exacte plaats wordt kort van te voren bepaald i.v.m. de waterstand). Door de weilanden lopen we dan naar "de Kribbe " voor een gezamenlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

De kosten, inclusief het buffet, zijn 22,50 euro p.p., bij aanmelding te voldoen op rekening NL 81 INGB 0006478259 ten name van Roei-en Zeilver. Daventria onder vermelding: MWR Dauwtraptocht en je naam.

Deze toertocht is ook geschikt voor beginnende roeiers ( minimaal C2 ) die hun IJsselbevoegdheid nog niet hebben.

Aanmelden kan via Mijn Daventria tot 12 mei zodat het aantal deelnemers op tijd bij de Kribbe doorgegeven kan worden. Ben je nog niet IJsselbevoegd geef dat dan aan in het vakje “opmerkingen” zodat er bij de botenindeling rekening mee gehouden kan worden.