Bijzondere MWR-tocht met de Finse Kerkboot uit Sneek.

Op woensdag 15 juni organiseert de commissie MWR weer een bijzondere tocht met een "Finse kerkboot” door de Friese wateren. Vroeger werd deze boot vooral gebruikt om naar de kerk heen en weer te roeien in Finland. De kerkboot is in 2005 aangekocht door leden van roeivereniging De Geeuw. Het is een roeiboot met 2 slidings en 2 zitplaatsen naast elkaar. De boot is 12 meter lang en 2 meter breed, heeft vaste dollen en roeit verrassend licht (al snel 15 km per uur!). Er is plaats voor 14 roeiers en 1 stuurman/vrouw.

Afhankelijk van de weersomstandigheden maken we een vaarplan. Bij mooi weer wordt de route langer dan bij mindere weersomstandigheden.

Kortom: een prachtige tocht door een fantastisch gebied!

Als we op tijd terug zijn kunnen we terug naar Deventer rijden, of anders ergens wat eten in Sneek (Snits) (uiteraard op eigen kosten). Maximaal aantal deelnemers is 15, minimaal 13.

Aanmelden kan tot uiterlijk 7 juni via Mijn Daventria. De kosten zijn € 28,25

Deelname is definitief nadat €28,25 gestort is op IBAN NL81INGB0006478259 ten name van Roei-en Zeilver. Daventria onder vermelding van “Kerkboot, Sneek”.

Punten van belang:

  • Verzamelen om 8.15 uur bij Daventria en vertrekken om 8.30 uur.
  • Aankomst roeivereniging Sneek:10.00 uur, koffiedrinken en boot uitbrengen, 11.00 uur in de boot!
  • Eigen lunch meenemen. Er is voldoende gelegenheid om aan te leggen ergens aan de waterkant of bij een restaurant.
  • Graag aangeven of je die dag kunt rijden met je auto.
  • Eveneens je voorkeur aangeven of je na afloop uit eten wilt of liever naar huis gaat.
  • Als je naam waaronder je betaalt afwijkt van je naam op de ledenlijst geef dan aan onder welke naam de storting van het inschrijfgeld wordt gedaan.

Vereisten
Deelname aan deze toertocht staat open voor alle leden van Daventria. Voorwaarde is dat je 2e klas-roeien en IJsselbevoegdheid roeien hebt.