Zomer roeiweek

In de eerste week van de Deventer zomervakantie vond de eerste zomer roeiweek plaats. Hieraan deden 17 kinderen mee tussen de 9 en 17 jaar, die weinig tot geen ervaring hadden met roeien. Gedurende één week kregen ze elke dag les van de jeugdcoaches en de huidige jeugdgroep. 

Zaterdag werd er direct afgetrapt met een cursus vallen en opstaan. Door middel van evenwichtsoefeningen kregen ze direct een goed bootgevoel en leerden ze ook hoe ze weer in de skiff konden klimmen. Dit bleek een goede zet voor de rest van de week niemand meer bang was om om te slaan en snel los konden roeien.

Met deze ervaring en kennis op zak kregen ze zondag de eerste roeiles, ook direct in een skiff. Na wat oefeningen, uitleg en even schuilen voor een hoosbui konden de eerste kinderen al snel los van het vlot roeien. Hoewel het roeien toch wat lastiger bleek dan sommige verwacht hadden, was de eerste ervaring wel heel positief.

De dagen daarop werd er enthousiast verder geoefend in alle soorten boten en verzorgde Lars ook twee keer een stukje theorie wat daarna getest werd met een quizje. 

Elke dag werd er een lunch verzorgd door jeugdleden en iedereen kon na het roeien hongerig aanschuiven om weer energie op te doen voor een tweede ronde roeien.

 

De skiff bleek bij velen favoriet en er was dan ook teleurstelling toen het twee dagen te hard waaide om te kunnen skiffen. Gelukkig was er (nog) geen roeiverbod en werden alle meermansboten op het water gelegd, gestuurd door de helpende jeugdleden. Samen roeien bleek in het begin toch wel een uitdaging, maar na even inkomen konden alle ploegjes een 500 meter tijd neerzetten via Strava.

Het weer zat soms toch wel tegen, maar ook bij harde regen waren er opties en werd er super fanatiek meegedaan met een estafette op de ergometer waarbij iedereen 500 meter roeide en 15 seconde had om te wisselen.

Helaas moesten we de laatste zaterdag annuleren vanwege het hoge water en kon het geplande afroeimoment niet plaats vinden. In plaats daarvan kon iedereen die wil vrijdag voor de laatste keer in een skiff ook een stukje snel roeien en werden er foto’s en filmpjes gemaakt (filmen vanuit een skiff werd getest door de ervaren jeugd die mee hielp). Vrijdagavond werd de week samen met de kinderen en hun ouders afgerond door de foto’s en filmpjes te bekijken en kregen alle deelnemers een diploma. 

De reacties waren heel enthousiast over de roeiweek en 5 kinderen zijn direct lid geworden. Met dank aan alle coaches en de huidige jeugd die de hele week geholpen hebben om de week soepel te laten verlopen. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde week en is dit voor herhaling vatbaar volgend jaar!