Oude IJsselrace: parel in de Achterhoek

Er zijn van die dagen dat je het zeker weet: roeien is geweldig en het varen van wedstrijden de overtreffende trap. Zaterdag 20 april was zo'n dag. Fantastisch weer, goed wedstrijdveld, geweldige sfeer, perfect roeiwater, alles klopte. We hebben het over de Oude IJsselrace, een wedstrijd over ca. 12 km voor skiffs en tweetjes (2x, 2-) op de Oude IJssel tussen Doesburg en Doetinchem.

De wedstrijd werd voor de 3e keer georganiseerd door roeivereniging de Ank m.m.v. Gilles Boerlage en Jan Koolenbrander van ons. Dit jaar streden 58 ploegen om persoonlijke roem en blikken waren er voor elk veld. Ook kon je lokaal gesponsorde ringen winnen en een lekkere matras om het vermoeide lijf op neer te vleien.

Allemaal leuk, maar het gaat om de bikkelharde strijd op het water. Nou die was er. Met een straffe tegenwind was het een pittige klus om balans te vinden tussen hard varen en volhouden. Alle Daventria roeiers lieten zich van hun beste kant zien. Zo werd Erik Dietrich in de skiff knap 4e (van 25) na de geweldsmachines van der Steen (Aengwirden), Göbel (Hoop) en Bos (Honte). Diederik Anema zat daar vlak achter en werd 6e, Robert werd 11e en bleef rivaal Rob Braaksma (Amycus) voor. Hans Hummelink (ook Amycus tegenwoordig) werd 9e, Martin bikkelde op 19.

Blik was er voor Erik in de veteranen A-B categorie. Blik ook voor Kätheli (7e van 9) die tijdens de race NB een stukje moest strijken om het goede bruggat te kunnen nemen (Kätheli: "prettig pauzemomentje"), maar toch haar veteranen G veld aanvoerde. Charlotte werd in een goede race 6e. Marjolein en Marieke werden in de 2- in een piepklein veldje 1e!

Na afloop was er de befaamde Achterhoekse gezelligheid met bier, BBQ en in een reünie-achtige setting oeverloos bomen over de belangrijkste bijzaak des levens: roeien.

Op de foto's Kätheli met blik en Erik tussen alle andere blikmannen.

Meer informatie, uitslagen etc: zie http://oudeijsselrace.nl/