Erik Dietrich wint PVP 2018 in de categorie Heren veteranen

De PVP is een wedstrijd voor echte omni sporters. Dit jaar (top) georganiseerd door Hemus in Amersfoort. Op zaterdagmiddag 5,6 km hardlopen, 's avonds in Utrecht 11 rondjes schaatsen, en na een kort nachtje op zondagochtend 11 km fietsen -waaronder 700m casseien- en s’middags 3,3 km roeien. Het roeien is verplicht, van de andere onderdelen mag je er eentje overslaan. Elk onderdeel levert de snelste deelnemer 110 punten op, de middelste tijd krijgt 100 punten. De punten van het roeien en de punten van je beste twee overige onderdelen worden opgeteld en wie de meeste punten heeft is de winnaar. Zo simpel.

Dit weekend deed een clubje van zes Daventrianen mee aan de PVP, en dat het niet zo simpel is laat de uitslagenlijst wel zien. Er deden dit jaar maar liefst 101 m/v mee, waaronder best wel veel cracks. Rondjes 35.5 bij het schaatsen, snelle pakjes, tijdracefietsen en aerodynamische helmen, stevige sixpacks, snelle gele skiffjes en tweezonders. Maar ook de meer gewone sporters doen mee. Het evenement is daarmee top voor iedereen die zo snel mogelijk wil zijn maar ook voor wie een heel weekend lekker buiten wil sporten met anderen.

Erik Dietrich werd bij de veterenen derde bij het roeien, en tweede bij het wielrennen en schaatsen. Al met al genoeg om overall de eerste plek te winnen. Een fantastische prestatie.Naast Erik deden drie Hardslag dames mee: Marjolein samen met Marieke (Vada) in de 2-, en Leonie en newbee Ymke die gelijk hun eerste skiffwedstrijd meepakten. De lekke band van Ymkes fiets verziekte helaas het feestje -heel even-  voor haar.

Hans Meijer startte met Jantinus (Hemus) in de 2-. Hans ging met name bij het schaatsen weer snel, 9e tijd overall van de 43 schaatsers. Martin startte net als Hans in alle vier onderdelen, het leek wel een prestatietocht. Naast deze Daventrianen deed inleencoach Lars Hoekel (Euros) mee in de skiff.

Hemus heeft er echt een feestje van gemaakt, en ook tussen de onderdelen door was goed geregeld, met een sportersdiner, overnachting, ontbijt, relaxplekken in de kantine, een hot-tub, en een botendoop. De paar flinke buien en stevige wind namen we voor lief, daar kon Hemus ook niks aan doen.