PVP 2017: een kus uit Oeteldonk

De Paul Veenemans Prijs (PVP) is een legendarische en ook prestigieuze wedstrijd in vier disciplines: 10 km fietsen, 4.4 km schaatsen, 5 km hardlopen en 3.5 km roeien in de skiff of tweezonder. We organiseerden de wedstrijd vorig jaar zelf op de Deventer ijsbaan, de wielerbaan en op en om onze hank; velen zal dat nog vers in het geheugen staan. Dit jaar werd de wedstrijd georganiseerd door roeivereniging De Hertog in Den Bosch, vanwege de 11e van de 11e al behoorlijk ver-oeteldonkt. Met bijbehorende carnavalsoutfits, hoempamuziek en gezelligheid.

Aan de PVP deden dit jaar ca. 60 m/v mee in alle leeftijdsgroepen en verdeeld over de landelijke subtop en veteranen. De onderlinge sfeer is geweldig: iedereen moedigt iedereen aan en iedereen kletst met iedereen: een warm bad. En over aanmoediging gesproken: Marloes Baijens reisde met man Gerard en dochter Ella speciaal af naar Den Bosch om ons mentaal te ondersteunen en ook onze eigen voorzitter Rob Bilderbeek was van de partij. Top!

Hoe sfeervol ook, de PVP is een serieuze wedstrijd en er moet hard worden gewerkt om punten te verzamelen voor het eindklassement. Roeien is verplicht en van de andere sporten tellen de twee beste prestaties mee. De deelnemende Daventrianen hebben zich dan ook in het zweet gewerkt om puntjes te scoren. Bij de ene sport ging dat beter dan bij de andere; vooral het schaatsen blijkt voor een paar van onze roeiers nog wel een dingetje, maar gelukkig wordt de slechtste score geschrapt als je overal aan meedoet.

Een overzichtje van de prestaties:

Naam Veld Punten Positie overall Positie Veld Naast roeien punten opgebouwd met
Erik Dietrich VA 324.3 3/57 2/5 fietsen, schaatsen
Lars Hoeksel* VB 304.6 17/57 2/2 fietsen, schaatsen
Robert Duzijn VE 300.9 26/57 1/5 fietsen, hardlopen
Martin Schaap VC 297.6 30/57 5/5 fietsen, hardlopen
Marjolein Snippe DVB 292.5 28/57 2/3 fietsen, hardlopen

* kwam uit voor Euros

Erik heeft het geweldig gedaan: 3e overall en 2e in het heren veteranenveld! Helaas toch net geen blik vanwege concurrent Micky van der Giessen van Willem III die 0.9 punten hoger scoorde. Robert werd eerste in zijn leeftijdsveld en kreeg daarvoor 'n heerlijke Bossche kus, zie foto.

De PVP werd overall gewonnen door Sander van Dijk van Proteus met 326.4 punten. Volgend jaar is de PVP bij Hemus in Amersfoort. Leuk om daar weer met een delegatie naar toe te gaan!

Meer info, uitslagen, foto’s en filmpjes op http://pvp2017.nl.