Daventria Winterkampioenschappen

De Bellnote-redactie maakte bij de aankondiging van de DWK 2017 op 4 Februari gebruik van een wel heel slim marketing dingetje: opzettelijk een fout maken in je communicatie en vervolgens de opdrachtgever de mogelijkheid tot rectificatie bieden. Dat doen wij dan bij deze: met dank aan Niels (hetvormburo.nl) staat alles op juiste wijze in bovenstaand plaatje samengevat.

Vorig jaar was de eerste editie en gezien het aantal enthousiaste deelnemers zou het wel eens zo kunnen zijn dat we hier te maken hebben gehad met de eerste versie van een mooie nieuwe traditie op Daventria.


foto: Bas Boer

Hoe zat het ook al weer ?
Hoe is het mogelijk dat op de Daventria Winter Kampioenschappen alle leden in alle boottypen mee kunnen doen ?
Dat werkt als volgt: Bevoegdheidsklasse 1, 2, en 3 in zowel een Dames als een Heren versie, geeft 6 velden.
Binnen ieder veld worden de geroeide tijden volledig gecorrigeerd voor boottype en gemiddelde leeftijd van de bemanning/bevrouwing.
Mixen kan uiteraard ook: zo gauw er 1 man aan boord is, wordt de tijd echter als herenploeg gecorrigeerd. Dit zal geen probleem zijn: de meeste vrouwen op Daventria staan hun mannetje wel.

Start en Finish zijn ter hoogte van het balkon van het salon, keerboei bij Theo zonder tijdscorrectie.
13.00 uur starten, 12.30 het water op, inroeien op de Hank richting stad om bij de eerste steiger van de jachthaven opgelijnd te worden voor de vliegende start.
De tijdsregistratie is in handen van Gilles Boerlage.

Botentoewijzing: je kunt je voorkeursboot aangeven bij inschrijving via Mijn Daventria. Uiteraard kun je alleen boten aangeven waarvoor je bevoegd bent; zo zullen skiffeurs en twee-zonderaars in het bezit moeten zijn van een bestuurs-toestemming voor het varen onder de 10 graden.

Toewijzing van de boten in volgorde van binnenkomst van de inschrijving.
Voor vragen, opmerkingen  en suggesties: winterkampioenschappen@daventria.com.

We hebben er zin in en hopen weer op een mooi aantal deelnemers,

Jan Jaap, Els, Menno en Hans