Dauwtrappen op Hemelvaart

Op donderdag 5 mei 2016, Hemelvaart, organiseren de commissies Recreatieroeien en Midweekroeien een dauwtraptocht naar de Kribbe. Vorig jaar Hemelvaart zijn er op initiatief van enkele recreatieve roeiers drie C4 boten naar de Kribbe geroeid om daar roeiers van Isala uit Zutphen te ontmoeten en samen te ontbijten. Isala had toen tevens een spreker uitgenodigd die iets over ooievaars in het gebied vertelde. Deze formule is zo goed bevallen dat wij toen al met Isala afgesproken hebben hier een jaarlijks evenement van te maken.

Deze toertocht is ook geschikt voor beginnende roeiers die hun IJsselbevoegdheid nog niet hebben. Ben je nog niet IJsselbevoegd geef dat dan aan in het vakje “opmerkingen” zodat er bij de botenindeling rekening mee gehouden kan worden. Aanmelden kan via Mijn Daventria tot 28 april zodat het aantal personen op tijd bij de Kribbe doorgegeven kan worden.

Wij vertrekken rond half 7 ’s morgens vanaf de roei om rond 8 uur aan te leggen net voorbij de veerpont bij Gorssel. De exacte plaats wordt kort van te voren bepaald in verband met de waterstand. Door de weilanden lopen we dan naar De Kribbe voor een gezamenlijk ontbijtbuffet. De kosten voor het buffet zijn ca. € 15,-- pp. ter plaatse te voldoen.