Eerste DWK: experiment geslaagd en smaakt naar meer

Nadat de poging van 28 februari was gestrand op hoog water, was het zaterdag 26 maart eindelijk zover: de allereerste Daventria Winter Kampioenschappen. Op vrijdagavond avond was de baan in de Hank gelegd: zaterdagochtend lag deze er, ondanks de harde wind, nog strak bij.


Na rijp beraad werd besloten de wedstrijd, ondanks de moeilijke omstandigheden door de harde wind, door te laten gaan: elke deelnemer roeide tenslotte in het materiaal waarvoor hij/zij bevoegd is, op vertrouwd water en met de motorboor wordt t paraat. Gelukkig verliep de wedstrijd vlekkeloos: vlothonden die de 50 deelnemers in no time het vlot afhielpen, opjagers die bij de voorstart de startvolgorde nauwkeurig aanhielden waardoor Gilles Boerlage de uitslag supersnel kon geven.

De barbezetting was op volle sterkte aanwezig om iedere deelnemer,na deze strijd tegen zichzelf, de tegenstanders en de elementen, gelegenheid te geven zijn of haar krachten te hervinden.
Namens het bestuur stak Yvonne Wolf haar enthousiasme over dit evenement niet onder stoelen of banken; in de uitslag is te zien dat ze daar persoonlijk ook een goede reden voor had. Ook bedankte Yvonne alle aanwezigen voor het deelnemen aan de eerste DWK of voor het mogelijk maken ervan.

Daarna werden door Ans Kortstee, op de haar zo kenmerkende charmante wijze, de blikken uitgereikt aan de 6 winnende ploegen: Dames/Heren en (bevoegdheids-)klasse 1,2 of 3. Hierna legde Bas Boer de winnende ploegen op de foto vast.

Bekijk ze via Facebook Davantria In Beeld »

Conclusie: Experiment geslaagd... dat smaakt naar meer!

Bekijk hier de Uitslagen »