Lekker... een warme Heineken

Alleen Daventriavrouwen gingen dit jaar naar Amsterdam voor de Heineken vierkamp. Voor de niet-kenners: de afstanden van een EK of WK schaatsen worden geroeid. (Gedeeld door twee). Zaterdag de 2500 met aansluitend de 250 meter. Dan lig je meestal een uur te vernikkelen in de boot. Nu scheen een koesterend zonnetje.  Zondag de 5000 en de 750 meter. De laatste afstand is niet voor veteranen. Dus voor Daventria een driekamp.

Zaterdagochtend krioelde het al van moeizaam manoeuvrerende botenwagens, startnummerophalers en studenten op OV-fietsen in warm jack of ranzig jasje. Daventria was gekomen met  Boordenvol in DVB 8+. Stuur Roos, Brigit, Manga, Annelies, Krista, Charlotte, Annemiek, Erica en boeg Karin. Coach Tjalling fietste mee op zijn fiets met trapondersteuning. De 2500 meter verliep nog wat stroef, maar bij de sprint gingen alle remmen los en was het voor Tjalling bijna niet bij te houden.

Yvonne startte in de DVD4* met een uit alle windstreken-combiboot en werd net geklopt door een nóg snellere combiboot uit de USA. Boss boven baas. Maartje was gastroeisters bij onze buren van de Grift en zat in hetzelfde veld als Yvonne. Hun tijden waren iets minder, maar misschien gingen ze bij ieder brug liggen en slippen. Daaraan zijn ze gewend op het Apeldoorns Kanaal (flauw hoor). Nelleke, Lieke, Katheli en Nies met stuur Marjolein S. roeiden een snelle 2500, maar de 250 viel tegen. Overrompeld door de klotsbak tussen de Hoop en Nereus. Helaas weinig tegenstand bij de DVF4*

Zondag hoefden we pas 's middags de 5000 te roeien. Lekker zonnetje, maar een straf windje. Weer alle Daventriadames in hetzelfde blok. Na een hoop klapje bak, strijkje stuur bij het klaarleggen voor de start mochten we eindelijk gaan. Het is leuk roeien op de Amstel, omdat het parcours afwisselend is en de woonboten beginnen bekend te worden. Je weet dus precies hoe ver je nog moet. Wij hadden nu onze coach Huib als stuur. En ach, je wil de coach natuurlijk altijd tevreden houden, dus wij persten een keiharde sprint uit de benen.

Het was een zeer geslaagd Heinekenfeest! Op de Amstel!