Nov44: mooi weer en goede resultaten.

Op de Amstel bij café het Kalfje stonden de rode vlaggen aan palen in het water, de vlaggen wapperden richting de grote stad, 4 kilometer verder stonden er nog een paar. De vlaggen markeerden het parcours van het novembervierentraject wat afgelopen zondag weer 331 gevulde vieren aan de start deed verschijnen. Er waren drie heats. In de eerste heat gingen Nelleke, Lieke, Roos en Karin gestuurd door Renate van start om zo snel mogelijk naar de Hoop te varen. Zij waren de snelste veteranen F dames.

In hetzelfde veld starten Yvonne en Sandra met twee Alkmaarse dames om ook als snelste in hun veld te eindigen. Dit kon niet goed blijven gaan... en ondanks een mooie race wisten Krista, Manga, Annelies en Elly gestuurd door Fieke niet winnend met de Karpe Diem over de meet te komen. In het dames clubveld was het de beurt aan Brigit, Pauline, Cécile en Anne om met Martin de Liafwin de sporen te geven. zij sloten het veld en het ochtendblok af.
 
De tijden zijn DVF4* 17:10   DVD4* 15:18  DV4+ 17:34 en DCL4+ 16:58
 
In blok 2 was het aan de mannen. Bertus, Huib, Matt en Siebe hadden de Karpe Diem overgenomen en Sandra van koffie voorzien om als eerste Daventria mannenploeg te starten. Hun race was zo snel dat niemand aan het blik kon twijfelen, dus dat was een goed vervolg. Johan starte in een combi met Naarden en de Ank en haalde een derde plaats, de Koolenbranders Jan, Diederik, Gilles en Chiel met Renate (voor haar tweede race) werden ook derde. In het clubveld startten sleuteltje10 en sleuteltje 11. debutant Gilles, Bas, Guus en een prominent van de Ank (incognito gehuld in onze kleuren) gestuurd door Nick uit de Schaapstal zetten een goede race neer en werden 5e, de nieuwe formatie werknaam sleuteltje11 behoefde nog wat meer training en Bregt en Sjoerd gaan hier zeker aan werken. Wichers sterke sturen kon niet voorkomen dat deze prille ploeg laatste werd in hun veld.
 
De tijden  VG4+ 15:18   VC4+ 15:10  VD4+ 15:19  HCL4* 15:26 en 16:06


 
Tot slot was het in blok drie de beurt aan de tweede Koolenbranderformatie om ondanks afnemende wind een goede tijd te zetten. Roel, Rics, Johan en Theo met Sandra, daar is ze weer, aan de touwtjes voeren een bijzonder degelijke race naar een 8e plaats in een tijd van 15:14.
 
Het mooie weer en de de wind mee maakten dit een mooie dag voor Daventria en haar roeiers en supporters. Bas bedankt voor de mooie foto’s die op de Faceboekpagina te zien zijn, Maartje bedankt voor je ondersteuning en meefietsen. Tot slot maar zeker niet minder belangrijk wil ik graag mijn waardering uitspreken voor Sandra, Martin en Nick voor hun inzet bij deze wedstrijd. Van ophalen van boegnummers aan het krieken van de dag tot het vastzetten van schroefjes bij nacht, niets is ze te gek, HULDE.

(Foto's: Bas Boer)