INLOOP Skiff-instructie (pilot)

De afgelopen maanden hebben veel mensen geskifft op de Zandweerdhank: een mooi en extra stukje roeiwater van ca 1.000 m met het nieuwe coachpad ernaast. Dat geeft ons, als vereniging, andere mogelijkheden om instructie te geven en te coachen.

Regelmatig geven mensen aan dat ze graag aanwijzingen willen krijgen om een 2e klas skiff of 1e klas skiff examen te kunnen halen, of gewoon om makkelijker te kunnen roeien. Om meteen gebruik te kunnen maken van de nieuwe instructie en coach mogelijkheden op Daventria, organiseren we vanaf 15 september tot en met 23 oktober (tot het begin van de wintertijd), een ‘inloop’ skiff-instructie. Het is een pilot en na afloop willen we dit ook graag met alle betrokkenen evalueren.

Wat houdt de inloop skiff instructie in?
Op de maandagavond en de donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur is een ervaren instructeur langs de Zandweerdhank aanwezig (je hoeft de instructeur dus niet te zoeken op het botenhuis!), die maximaal 8 skiffeurs aanwijzingen geeft om makkelijker en beter te gaan roeien. Gedurende deze 12 avonden kan je het water op gaan in je skiff en instructie krijgen tussen 18.30 en 20.30 uur. Je hoeft dus niet direct om 18.30 uur op het water te liggen. Maar vol = vol: je kunt mee doen zolang er nog geen acht mensen instructie ontvangen.

Je geeft aan dat je aanwijzingen wilt ontvangen, doordat je een boegnummer op je skiff hebt geplaatst. Deze boegnummers zullen in de loods aanwezig zijn, waar je je ook kan intekenen voor de inloop skiff instructie.
Tevens schrijf je zelf je skiff af en zorg je er zelf voor dat je op en af het water komt (de instructeur helpt je dus niet met het op en af het water komen).

Er wordt gewerkt met een pool van instructeurs. Er staat dus niet elke avond de zelfde instructeur langs de kant. De instructeurs zorgen voor onderlinge afstemming wat betreft het haalbeeld.
Het mes snijdt aan twee kanten doordat met de ervaren instructeur maximaal twee onervaren/minder ervaren instructeurs mee lopen, doen zij ook ervaring (‘training on the job’).

Wie hebben we nodig?

  • Roeiers, die graag beter willen leren skiffen en/of op willen gaan voor het 2e klas skiff of 1e klas skiff examen.
  • Minder ervaren instructeurs, die bv net RI-1 of RI-2 hebben afgerond, of roeiers die willen ervaren of instructie geven iets voor hem of haar is. Door de ervaren instructeur wordt hen meer inzicht in de roeihaal gegeven en inzicht hoe deze te verbeteren (oorzaak – gevolg).

Aanmelden:
Roeiers kunnen zich intekenen in de loods, waar ook de boegnummers zullen liggen.
Minder ervaren instructeurs kunnen zich aanmelden vóór 10 september bij Manga Schrijver - ciecos@daventria.com