Roeikleding

De roeipakjes en roeishirts van Daventria worden geleverd door Concept2; de kleding is speciaal gemaakt voor het buiten sporten. Dit betekent dat het niet van katoen is vervaardigd, maar van materiaal dat ademt en snel droogt. Hierdoor zit de kleding zeer comfortabel. De kledingstukken worden in Italië met de hand gemaakt door Di-Bi. Di-Bi is de uitvinder van het roeipakje en is de fabrikant die gespecialiseerd is in roeikleding.

Roeipakje / Wedstrijdpakje*  

Dé wedstrijdoutfit voor de Daventria-roeiers, maar ook prima geschikt voor de recreatieve roeiers.

Supplex/Lycra; leverbaar in de maten S, M, L, XL
Kosten € 54,95.

Kousen  

Gele kousen met zwarte strepen.

Leverbaar in de maten 25-29, 30-35, 36-40, 41-44, 45-48.
Maat 41-44 is momenteel niet op voorraad, de overige maten wel.
Kosten € 10,00 per paar, inclusief portokosten.

Pogies  

Perfect voor koude (winter)handen; de windtex scull- of boordmodel pogie bedekt de hand en de handle van de riem.

Leverbaar in korenblauw of zwart.
Zwarte scullpogies zijn momenteel niet leverbaar.
Kosten € 15,00 per paar.

* Vóór het eerste gebruik

Voordat je je kledingstuk voor het eerst gaat dragen, is het goed om het een keer zonder ander wasgoed te wassen op 30˚C. Vooral donkere en felle kleuren kunnen de eerste keer afgeven.

Wassen
De kleding wordt uit verschillende materialen vervaardigd. Veel van deze stoffen zijn ademend en waterafstotend. Het is belangrijk dat je de kleding regelmatig wast om die eigenschappen te behouden.

Wij raden je aan je kleding te wassen met andere (bonte) fijnwas in een wasprogramma op 30˚C.

Drogen
Droog het kledingstuk niet in de droogtrommel of te dicht bij een warmtebron, want dan kan het krimpen. Het beste is het om de kleding hangend, of nog beter: liggend, te drogen. De maat en de kleuren blijven dan behouden. Berg je kleding bij voorkeur niet nat of vochtig op.

Pas op voor beschadiging. Probeer het contact met ruwe oppervlakken te vermijden. De kleding kan hierdoor beschadigen en wellicht sneller slijten.

Bestellen
Het verenigingstenue en overige roeikleding is te bestellen via Roeigoed.nl. Omdat Roeigoed.nl de artikelen per pakketpost verzendt, zijn spoedverzendingen niet mogelijk.

Voor overige vragen: kleding@daventria.com