Hulp bij het afschrijfsysteem

Onder de reeds bekende paraplu 'MIJN DAVENTRIA' kunnen we nu met één en dezelfde persoonlijke inlog onze boten afschrijven. Enkelen van jullie zullen er even van schrikken, maar het afschrijven is heel gemakkelijk. De werking op de smartphone en de iPad laat nog wat te wensen over helaas, maar we gaan er van uit dat de ontwikkelaars hier wat aan zullen doen. Als je het éénmaal hebt gedaan is het een makkie… Hieronder een uitleg in een paar duidelijke stappen:

Stap 1 - Inloggen
Ieder lid ontvangt een gebruikersnaam en een wachtwoord op het mailadres dat bij Daventria bekend is. In het linker menu op de website staan alle handige links voor 'MIJN DAVENTRIA’ bij elkaar. Het inlogscherm krijg je als je klikt op 'MIJN DAVENTRIA’. Als je voor het eerst inlogt vul je de verkregen gegevens in en klik je op de knop ‘INLOGGEN’. (Zie afbeelding 1). Lukt inloggen niet of kun je geen nieuw wachtwoord aanvragen (geen ruitjes zichtbaar), controleer dan altijd de cookie instellingen.


Afbeelding 1

Ben je je wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten? Klik dan op ‘INLOGGEGEVENS VERGETEN?’ en je gegevens worden je via de mail toegestuurd. We raden je aan om bij de eerste keer inloggen direct je wachtwoord te veranderen in een wachtwoord dat je goed kunt onthouden. Je hebt er namelijk niks aan als je op de roei staat en je kunt geen boot afschrijven omdat je je wachtwoord en gebruikersnaam niet uit je hoofd kent. Dit regel je via het kopje ‘ACCOUNT WIJZIGEN’ in het linker menu.

Stap 2 - Het afschrijfsysteem
Het afschrijfsysteem zit natuurlijk onder de knop ‘AFSCHRIJFSYSTEEM’ en is ook te vinden op de bekende plek waar het oude afschrijfsysteem te vinden was (rechtsboven op de webpagina). Hier zie je een overzicht van je reserveringen en daaronder een schema waarin alle boten, de ergometers, de coachboot, de botenwagens en ruimtes onder elkaar staan. Het is een dagoverzicht met links en rechts grijze gebieden die de zonsopgang en zonsondergang weergeven. Linksboven kun je eventueel filteren op boottype, mocht je bijvoorbeeld alleen de skiffs willen zien. Als je bent ingelogd zie je alleen de boten waarvoor je bevoegd bent. Hier kan je ook de gewenste datum voor inschrijven invoeren. Via de knoppen naast het datumveld is het mogelijk naar de vorige- of volgende dag, of vorige- of volgende week te springen.

Kies bij een boot de datum en tijd waarop je wilt roeien en klik op het gewenste tijdsvak. (Zie afbeelding 2 met voorbeeld de Poelbeek)

Afbeelding 2

Stap 3 - Boot reserveren
Op je smartphone of iPad is het selecteren wat moeilijk, maar met wat vingeroefening kom je, net als op de pc, in het volgende veld. Na een keer aantikken wordt het vakje met de bootnaam en het tijdstip getoond, de tweede keer ga je door naar de reserveringspagina. Je maakt hier je reservering definitief door de boot, de datum en de tijd (max. 2 uur) te checken en waar nodig aan te passen. Klik op de knop ‘RESERVEREN’ en je reservering wordt aangemaakt (zie afbeelding 3). Schrik niet, want hierna krijg je nog een venstertje voor de zekerheid. Klik op ‘OK’ en de reservering staat in het afschrijfsysteem.


Afbeelding 3

NB! Vergeet niet om uit te loggen na het afschrijven op de computer in de Salon!

Boot annuleren
Boven het afschrijfsysteem (en ook op de Mijn Daventria homepage) staat een lijst met je actuele reserveringen. Je ziet de datum, tijd en de naam van de boot. Klik op het zwarte kruisje om de betreffende boot te verwijderen en vrij te geven voor de andere leden. Het icoontje met het potlood links naast het rode kruisje kan je eventueel je reserveringen aanpassen. (Zie afbeelding 4)


Afbeelding 4

Schade melden
Onder het menu 'MIJN DAVENTRIA’ (linker kolom) staat de kop ‘SCHADE MELDEN’. Als je hierop klikt kies je het boottype waaraan schade is aangetroffen. Daarna maak je een keuze om welke boot het specifiek gaat en geef je de betreffende datum aan. Ook geef je een kleine omschrijving van de gemaakte of aangetroffen schade. Tevens kan je de boot buiten gebruik stellen. Heb je alles ingevuld, dan klik je op ‘SCHADE MELDEN’ en de onderhoudscommissie krijgt hiervan bericht. (Zie afbeelding 5)


Afbeelding 5

Er kan natuurlijk nog veel meer in ‘MIJN DAVENTRIA'
MIJN DAVENTRIA’ is reeds een jaar actief. Velen van jullie gebruiken de mogelijkheid al om je in te schrijven voor activiteiten die georganiseerd worden binnen onze vereniging. Onder het menu ‘ACTIVITEITEN’ vind je een overzicht van alle activiteiten waarvoor je je kan inschrijven. Om ledencontact te bevorderen is er een ‘SMOELENBOEK’, de ‘LEDENLIJST’, een ‘FORUM’ en zijn alle ‘COACHES’- en ‘HANDTEKENINGBEVOEGDEN’ te vinden. Onder de laatste menu items zijn overzichten te vinden van je eigen ‘BEVOEGDHEDEN’ en ‘FACTUREN’ en kan je je ‘NAW GEGEVENS’ wijzigen, mochten hier mutaties in nodig zijn. Zorg hier voor een foto, zodat het smoelenboek zo compleet mogelijk is gevuld met gezichten.

Mocht je vragen hebben over Mijn Daventria, stuur dan een mail naar e-captain@daventria.com en we zullen proberen je zo snel mogelijk te helpen.