Cursussen en Clinics van de Ciecos 2023

De Ciecos organiseert ook dit jaar weer diverse skiffcursussen op verschillende niveaus. Heb je al langer de ambitie om te leren skiffen of je skifftechniek te verbeteren: meld je aan!

De volgende clinics en cursussen staan op de kalender.

Cx2 – Ax3
Heb je nog geen skiff-ervaring, maar wil je het wel graag leren dan zijn er dit jaar twee mogelijkheden. In twee weekenden (20, 21 mei en 3, 4 juni) krijg je 4 middagen les. Dezelfde cursus wordt nogmaals gegeven in de weekenden van 10, 11 juni en 24, 25 juni. Zorg dat je voor aanvang al enige ervaring opdoet in de Ruwerd en/of IJsbreker; deze C-1’s zijn geweldige boten om te ervaren hoe het is om in je eentje te varen en gelijktijdig te sturen. Het is absoluut noodzakelijk dat je alle dagen van de clinic aanwezig bent. Het maximale aantal deelnemers voor beide is 6. Aanmelden kan via Mijn Daventria: startdatum 20 mei, startdatum 10 juni.

Ax3 – Ax2
Heb je al je Ax3 bevoegdheid en heb je daarna minimaal 1 jaar regelmatig in de skiff gezeten dan kun je met ingang van eind april 1 x per week instructie krijgen om op te gaan voor je Ax2-bevoegdheid. In eerste instantie loopt de instructie tot medio juli. Er wordt wel van je verwacht dat je tijd investeert in kilometers maken en minimaal 3 per week in een skiff zit. Dus één keer per week instructie en minimaal tweemaal per week zelf oefenen. Voor aanvang zal eerst gekeken worden naar het huidige niveau en besproken worden wat er wel /niet verwacht mag worden; dit zal gebeuren op vrijdag 21 april. (18.00 uur) Tijdstip van de wekelijkse les wordt in overleg tussen coaches en deelnemers vastgesteld. Voor deze cursus is het maximaal aantal deelnemers 6. Aanmelden kan via Mijn Daventria.

Ax2 naar Beter en indien mogelijk naar Ax1
Voor tweede klas skiffeurs is er ook dit jaar de mogelijkheid om de roeitechniek te verbeteren en mogelijk op te gaan voor het eerste klas examen. De start is eind april en in principe wordt wekelijks les gegeven; in eerste instantie tot medio juli. Er wordt wel van je verwacht dat je tijd investeert in kilometers maken en minimaal 3 per week in een skiff zit. Dus één keer per week instructie en minimaal tweemaal per week zelf oefenen. Voor aanvang zal eerst gekeken worden naar het huidige niveau en besproken worden wat er wel /niet verwacht mag worden; dit zal gebeuren op vrijdag 21 april (18.00) Tijdstip van de wekelijkse les wordt in overleg tussen coaches en deelnemers vastgesteld. Voor deze cursus is het maximaal aantal deelnemers 6. Aanmelden kan via Mijn Daventria.

Boordroeien cursussen.
De aankondiging heeft inmiddels op de website gestaan en de informatie-avond heeft plaatsgehad op 31 maart.

Voor alle cursussen geldt dat er bij extra aanmeldingen wordt gekeken of er meer capaciteit geregeld kan worden, indien dat niet lukt hebben nieuwe deelnemers voorrang op deelnemers die de cursus eerder hebben gevolgd. Ook bij aanmeldingen binnen de genoemde aantallen kan het voorkomen dat we niet iedereen kunnen plaatsen omdat er geen goede match is tussen de tijdstippen waarop instructeurs/ boten beschikbaar zijn.