Het Roei-Noaberschap (meeroeiers gezocht)

De “tegenstroomse” ijsselregatta, op 11 september a.s, kan voor verenigingen zonder rivier voor de deur een (stuur)probleem opleveren dat roeiers weerhoudt om aan deze mooie 5 km race deel te nemen. Daarom organiseert de IJsselregatta-cie vooraf een stuurclinic voor de stuurlieden van andere verenigingen die met hun ploeg wel mee willen doen aan de IJsselregatta. Voor deze stuurclinic hebben we dan wel minstens 2 ervaren roeiers van Daventria per boot nodig, om in een C4, C2 of wherry mee te roeien als slag of als boeg.

De stuurclinic bestaat uit een theoretisch deel in het Salon en een praktisch deel op de IJssel, begeleid door Daventrianen. De uitvoerende Daventria-stuurcoaches zijn zeer ervaren in het geven van de kritische stuurinstructie op stromend water. Dit maakt deelnemen aan de IJsselregatta voor bezoekende ijsselregatta deelnemers niet alleen een stuk veiliger, maar draagt bovendien ook bij aan het ervaren van de uitdaging die stroming van de rivier het roeien oplevert.

De data die we reserveren voor deze specifieke stuurclinics vallen op de zondagen 24 juli, 14 en 28 augustus. De stuurclinic zelf duurt van 10.00 uur-15.00 uur, het meeroeien als slag of boeg begint om 12.30 uur. Per clinic denken we aan een roeier of 20.

Dus ervaren roeiers, we zoeken jullie deze zomer. Heb je tijd en gelegenheid om mee te doen aan deze noaberschap die Daventria haar zusterverenigingen aanbiedt, meld je dan svp aan via: e-captain op Mijn Daventria.