Update Corona 7 november

Update 19 december: t/m 19 januari mag er niet binnen worden geërgometerd.

Op 3 november zijn nieuwe landelijke Corona maatregelen afgekondigd. De KNRB heeft bekeken wat dit voor de roeisport betekent; het belangrijkste verschil met de situatie tot nu toe is maximaal 2 personen bij elkaar buiten. Aan het bestuur zijn de afgelopen tijd ook diverse vragen gesteld die we hebben besproken. We hebben alles samengevat in een aangepast protocol dat op zaterdag 7 november ingaat, zie bijlage. Verzoek om het door te lezen en je eraan te houden.

De belangrijkste nieuwe punten en antwoorden:

  • Om meer roeimogelijkheden te bieden maken we het in E-captain mogelijk om 3 boten per kwartier af te schrijven i.p.v. de huidige 2. Vooral in het weekend plukken we daar de vruchten van. Met dank aan Christiaan voor het instellen. Let wel goed op de 2 personen regel, houd afstand en was altijd vooraf je handen.
  • I.v.m. bron- en contactonderzoek door de GGD zijn alle roeiers vanaf zaterdag 7 november verplicht om je naam, tijdstip aankomst en boot in te vullen op een lijst. Die lijst ligt op een tafeltje naast de werkplaats. Vergeet svp niet om dit even te doen voor je gaat roeien!
  • Het 'met een gat' roeien in C-materiaal (C2, C3) blijft mogelijk, maar mag alleen op de hank. Het verzoek om op de IJssel te varen met deze boten honoreren we niet, omdat het te gevaarlijk is vanwege gebrek aan voortstuwing en koersvastheid, waardoor niet snel (genoeg) kan worden gereageerd op gevaarlijke situaties (stroming, wind, scheepvaart).
  • Om rugklachten te voorkomen zijn de riemen in de C2's en C3's lichter afgesteld. Met dank aan de veiligheidscommissie voor dit advies en met dank aan de afstelcommissie voor de uitvoering.
  • Voor de Overstekende Krib en Daventria125 worden karretjes gemaakt om het uitbrengen te vergemakkelijken. Met dank aan de materiaalcommissie.
  • Het verzoek om ook het roeien in (C-)vieren "met een gat" toe te staan kunnen we niet honoreren. Ten eerste omdat je dan met meer dan 2 mensen buiten aan het sporten bent, wat verboden is, en ten tweede omdat het bij ons niet mogelijk is om met weinig mensen een (C)4 veilig in het water te krijgen en er weer uit. Risico op schade is veel te groot.
  • Alleen 1e klas roeiers die trainen voor wedstrijden kunnen ontheffing krijgen van het vaarverbod voor de skiff bij een watertemperatuur onder de 10 graden. Het verzoek om ook 2e klasroeiers deze ontheffingsmogelijkheid te bieden, kunnen we niet toestaan vanwege een te groot veiligheidsrisico. Dit is al sinds lang staand beleid en Corona doet daaraan niets toe of af.

We realiseren ons dat het zolangzamerhand wat zuchten en steunen wordt onder alle maatregelen. Tegelijk mogen we blij zijn in elk geval nog een béétje te kunnen genieten op het water. We hopen dan ook graag op ieders medewerking. Waarvoor hartelijk dank!