Roeien in meermansboten en dubbeltwee: voorlopig niet mogelijk

Afgelopen week hebben we weer kunnen genieten van het roeien in skiff of C1. We hebben veel positieve geluiden gehoord van leden. Het is heerlijk om elkaar ook al is het op afstand weer te ontmoeten en om op het water te zijn. Ook het gehanteerde protocol van roeitijden, vlotindeling en schoonmaken blijkt na even wennen goed uitvoerbaar.

Maar het zou ook fijn zijn wanneer we weer in meermansboten het water op konden. Bij het roeien in meermansboten is de afstand tot elkaar minder dan 1,5 meter. Hiervoor heeft de roeisport goedkeuring nodig van het NOC*NSF, VWS en RIVM. Afgelopen week heeft de KNRB daarover gesprekken gevoerd. Er is goedkeuring gekregen voor de topsport om weer in twee-tjes in vaste koppels te roeien, maar er is geen goedkeuring voor de amateursport. 

Het bestuur van Daventria volgt de protocollen en afspraken die de KNRB maakt en daarom blijven we voorlopig alleen in skiffs en C1 boten roeien.
We betreuren dit voor diegenen die hierdoor niet het water op kunnen. Wel willen we nagaan hoe we leden die willen leren roeien in een C1 of skiff hierin kunnen begeleiden.

 

Zie voor meer informatie de website van de KNRB